سیاسی
ظریف: تغییر دکترین هستهای ایران برای نخستین بار در دهه ۷۰ و پس از آزمایش هستهای هند و پاکستان در صداوسیما مطرح شد
معاون راهبردی ریاست جمهوری گفت: در کشور ما از دهههای گذشته دو نگرش درباره سلاح هستهای وجود داشته؛ هرچند تحولات اخیر ممکن است به این موضوع رونق بیشتری داده باشد.
به گزارش اصلاحات نیوز؛ محمدجواد ظریف معاون راهبردی ریاست جمهوری در گفتگویی در رابطه با طرح درخواست تغییر دکترین دفاعی ایران از جمله تعدادی از نمایندگان مجلس برای حفظ بازدارنگی ایران در منطقه عنوان کرد: من شنیدهام که گروههایی از اندیشمندان پیش از این اتفاقات، نظراتی در مورد بحث بازدارندگی داشتند و موضوع هستهای را مطرح کردهاند. گروه دیگری هم معتقد بودند که سلاح هستهای نه امنیت میآورد و نه بازدارندگی ایجاد میکند.
بنابر روایت ایلنا، وی افزود: برداشت من این است که مقام معظم رهبری از زمانی که فتوای خود را صادر کردند و حتی پیش از آن، علاوه بر نگاه فقهی، از نظر راهبردی هم همین دیدگاه را داشتهاند. نظر فقهیشان را هم که اعلام کردهاند ولی در جامعه این دو نگرش وجود داشته کما اینکه در سطح جهانی هم همین دو دیدگاه متفاوت در زمینه اینکه آیا سلاح هستهای اصولا باعث ایجاد امنیت میشود یا اینکه موجب ایجاد یک ناامنی گسترده میشود، وجود دارد. گروه دوم معتقدند که شاید این ناامنی و بالانس وحشت باعث شده است که تصور امنیت یا توهم امنیت وجود داشته باشد.
معاون راهبردی رئیسجمهور یادآور شد: این دو نگرش هست و در کشور ما هم شاید از دهههای گذشته این دو نگرش وجود داشته است. به یاد دارم که این بحث برای نخستین بار در دهه ۷۰ و پس از آزمایش هستهای هند و پاکستان در صدا و سیما مطرح شد. بنابراین، این موضوع بحث جدیدی نیست، هرچند تحولات اخیر ممکن است به این موضوع رونق بیشتری داده باشد.