اخبار اصلاحات
قانون تصدی مشاغل خاص نه برای خالصسازی بلکه برای مخلصسازی است
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: قانون انتصاب اشخاص با اصول اخلاقی، مدیریتی، حقوق اساسی و اصول متعدد قانون اساسی کاملا مغایرت دارد. این قانون را به هزاران شکل میتوان نقد کرد. افراد توانمندی که میتوانند به کشور و مردم خدمت کنند را با این قانون کنار میزنند و حذف میکنند.
سعید شریعتی در گفتوگو با اصلاحات نیوز درباره هجمه برخی گروهها به رئیس دولت چهاردهم برای کنار گذاشتن ظریف با استناد به قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس بیان کرد: در بحثی که اخیرا درباره آقای ظریف مطرح شده است، قصد ندارم مساله را به کینه چند نفر یا اینکه رسایی و امثالهم چه گفتهاند تقلیل دهم. منطق این کار، یک انگاره غلط درباره نفوذ میباشد که در ایران ایجاد و موجب حذف جریانهای سیاسی و فکری مختلف در کشور شده است.
وی افزود: از ۱۲ سال پیش تا کنون، جناحی که احساس میکرد در مقابل خواست اکثریت مردم شکست میخورد، جریان اکثریت و پیروز را به وسیله آلوده کردن اذهان در رسانههای خود میکوبید و برچسبهایی نظیر بیگانه، نفوذی، غربگدا و… به آنها نسبت میداد تا با ترویج این انگاره، آنها را کنار بزند.
از ۱۲ سال پیش تا کنون، جناحی که احساس میکرد در مقابل خواست اکثریت مردم شکست میخورد، جریان اکثریت و پیروز را به وسیله آلوده کردن اذهان در رسانههای خود میکوبید و برچسبهایی نظیر بیگانه، نفوذی، غربگدا و… به آنها نسبت میداد تا با ترویج این انگاره، آنها را کنار بزند.
شریعتی با تاکید بر این که «این جریان سیاسی اعتقاد دارد هرکسی مانند آنها فکر نمیکند، بیگانه و نفوذی است» خاطرنشان کرد: معتقدند هر فردی مانند آنها نمیاندیشد، بیگانه و نفوذی است و باید با او تقابل کنند. به هر کس و گروهی که روش و الگویی برخلاف آنها برای اداره کشور داشت، برچسب غربگدا، نفوذی و بیگانه زدند. حتی تلاش کردند اعتبار نهادهای امنیتی را هم برای این اهداف خود به کار گیرند.
در سالهای اخیر شاهد بودیم که آقای علی لاریجانی، یکی از پرسابقهترین افراد نظام و باسابقهترین رییس مجلس شورای اسلامی با همین انگها و اتهامات برای انتخابات ریاستجمهوری رد صلاحیت شد. بنابراین دامنه آن تفکرات بسیار بالا است.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر شاهد بودیم که آقای علی لاریجانی، یکی از پرسابقهترین افراد نظام و باسابقهترین رییس مجلس شورای اسلامی با همین انگها و اتهامات برای انتخابات ریاستجمهوری رد صلاحیت شد. بنابراین دامنه آن تفکرات بسیار بالا است.
شریعتی با اشاره به کلمه خالصسازی که علی لاریجانی عنوان کرده بود، اظهار کرد: به نظرم این خالصسازی نیست، مخلصسازی است. آن تفکر افرادی را میخواهد بهجای خدمتگزاری برای مردم، نوکر و چاکر آنها باشند. «خالصسازی» محترمانهترین کلمهای بود که لاریجانی به کار برد.
این فعال سیاسی متذکر شد: این رویه تا زمان دولت رئیسی ادامه یافت؛ تا اینکه مجلس در سال ۱۴۰۱ قانونی درباره تابعیتهای مضاعف مصوب کرد.
به نظرم این خالصسازی نیست، مخلصسازی است. آن تفکر افرادی را میخواهد بهجای خدمتگزاری برای مردم، نوکر و چاکر آنها باشند. «خالصسازی» محترمانهترین کلمهای بود که لاریجانی به کار برد.
شریعتی افزود: بهنظرم آن مصوبه مجلس، بیش از آن که یک قانون باشد، «ناقانون» بود؛ چرا که با اصول اخلاقی، مدیریتی، حقوق اساسی و اصول متعدد قانون اساسی کاملا مغایرت دارد. این قانون را به هزاران شکل میتوان نقد کرد. حالا این قانون دست و پای دولتها را بسته است. افراد توانمندی که میتوانند به کشور و مردم خدمت کنند را با این قانون کنار میزنند و حذف میکنند.
وی با اشاره به توانمندی محمدجواد ظریف تصریح کرد: آقای ظریف بیش از ۴۰ سال در لایههای مختلف مدیریتی ایران، در عرصه دیپلماتیک و عموم مذاکرات تاریخی ایران با کشورهای دیگر حضور داشته است. اکنون به بهانه این قانون تلاش دارند چنین فرد متخصصی را کنار بزنند. البته افرادی مانند ظریف زیاد هستند که با این شیوهها حذف میشوند.
آقای ظریف بیش از ۴۰ سال در لایههای مختلف مدیریتی ایران، در عرصه دیپلماتیک و عموم مذاکرات تاریخی ایران با کشورهای دیگر حضور داشته است. اکنون به بهانه این قانون تلاش دارند چنین فرد متخصصی را کنار بزنند. البته افرادی مانند ظریف زیاد هستند که با این شیوهها حذف میشوند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با نقد قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس عنوان کرد: این قانون به شدت محل و منشاء فساد خواهد بود و خطرات امنیتی نیز دارد. نظام ما با این قانون به دنیا اعلام میکند که به فرزندان این کشور اعتماد ندارد و به مدیران خود بیاعتماد است.
قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس به شدت محل و منشاء فساد خواهد بود و خطرات امنیتی نیز دارد. نظام ما با این قانون به دنیا اعلام میکند که به فرزندان این کشور اعتماد ندارد و به مدیران خود بیاعتماد است.شخص محمدجواد ظریف به منافع و مصالح کشور پایبند است ولی خیلیها حاضر نیستند این هزینه و رفتار را بپذیرند و عطای مقام را به لقایش میبخشند. نمیتوان انتظار داشت با ظریف اینطور رفتار شود، بعد بگویند اشکالی ندارد و او بدون حکم و غیر رسمی به دولت مشورت دهد.
شریعتی ضمن بیان این مطلب که «ظریف هر جا باشد برای ملت ایران منشا اثر و خیر است» بیان کرد: او چه در دانشگاه، دولت و یا حتی اگر در خانه بنشیند و مقاله بنویسد، تاثیرگذار است. اینکه انتظار داشته باشیم افراد کاربلد را با این شیوه طرد کنند و سپس مجددا آنهادر مواقع حساس دل بسوزانند، توقع بیجایی است؛ شخص محمدجواد ظریف به منافع و مصالح کشور پایبند است ولی خیلیها حاضر نیستند این هزینه و رفتار را بپذیرند و عطای مقام را به لقایش میبخشند. نمیتوان انتظار داشت با ظریف اینطور رفتار شود، بعد بگویند اشکالی ندارد و او بدون حکم و غیر رسمی به دولت مشورت دهد. سیل مهاجرتها که از نخبگان گذشته و به نیروی کار ساده رسیده به دلیل بعضی از همین تنگنظری و بی اعتمادیها است.
انتهای پیام/