نفت و پتروشیمی ۱۴۰۳/۰۹/۲۸

۳۳ نفتکش روسیه به فهرست تازه تحریم‌های اتحادیه اروپا اضافه شد

اتحادیه اروپا و انگلیس دور تازه‌ای از تحریم‌ها را علیه ناوگان سایه نفتکش‌های روسیه اعمال کردند.

۳۳ نفتکش روسیه به فهرست تازه تحریم‌های اتحادیه اروپا اضافه شد
به گزارش اصلاحات نیوز به نقل از شانا، خبرگزاری رویترز از بروکسل و لندن، کمیسیون اتحادیه اروپا روز دوشنبه (۲۶ آذر) در بیانیه‌ای اعلام کرد اتحادیه اروپا پانزدهمین بسته تحریم‌ها را علیه روسیه به‌دلیل تنش‌های مسکو و کی‌یف، از جمله اقدام‌های سخت‌گیرانه‌تر علیه نهادهای چینی و نفتکش‌های بیشتری از «ناوگان سایه» روسیه، تصویب کرده است.

بسته تازه تحریمی اتحادیه اروپا ۵۲ فروند کشتی «ناوگان سایه»، ویژه حمل بشکه‌های نفتی روسیه، سلاح، غلات با هدف مقابله با تحریم‌های غرب را به فهرست پیشین اضافه می‌کند و مجموع آن را به ۷۹ فروند شناور می‌رساند.

اتحادیه اروپا امسال در واکنش به افزایش شمار نفتکش‌هایی که محموله‌های نفت روسیه را که ازسوی بیمه‌گران متعارف غربی تحت نظارت یا بیمه نیستند (ناوگان سایه)، نفتکش‌های بیشتری را به فهرست تحریم‌ها اضافه کرد.

این فهرست شامل نفتکش‌های حامل مهمات کره شمالی برای تحویل به روسیه هم می‌شود.

۳۳ نفتکش روسیه به فهرست تازه تحریم‌های اتحادیه اروپا اضافه شد

از ۵۲ نفتکش تحریم‌شده، ۳۳ شناور برای حمل نفت خام یا فرآورده‌های نفتی مبدأ یا صادرشده از روسیه هستند که تعداد کل شناورهای تحریم‌شده برای حمل نفت (نفتکش) را به ۴۳ فروند رساند.

این فهرست همچنین مدیران ارشد بخش انرژی روسیه را شامل می‌شود.

همچنین نیلز تروست، شهروند اتحادیه اروپا، تاجری که شرکت تجارت انرژی پارامونت انرژی و کامودیتیز (Paramount Energy and Commodities DMCC) را هدایت می‌کند هم به این فهرست افزوده شد.

شرکت‌های اروپایی هم از گزند تحریم‌های روسیه در امان نماندند

 اتحادیه اروپا مدعی است که شرکت اروپایی «پارامونت انرژی» محموله‌های نفت خام روسیه را به‌طور مکرر بالاتر از سقف قیمت نفت تعیین‌شده برای فروش نفت خام این کشور معامله کرده است. پارامونت انرژی در نوامبر پارسال از سوی دولت انگلیس هم تحریم شده بود.

منابعی به رویترز گفتند کمیسیون اتحادیه اروپا در حال آماده‌سازی شانزدهمین بسته تحریم‌های روسیه برای ژانویه است که ممکن است شامل اقدام‌های گسترده‌تری مانند بخش گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) روسیه و محدودیت‌های صادراتی زیرمجموعه شرکت‌های اروپایی در کشورهای ثالث باشد.

تحریم‌های دولت انگلیس علیه «ناوگان سایه»

دولت انگلیس روز سه‌شنبه (۲۷ آذر) ۲۰ فروند نفتکش را به اتهام حمل غیرقانونی نفت خام روسیه تحریم کرد و در دوره تازه تحریم‌های خود علیه کاخ کرملین به‌دلیل تنش‌های مسکو و کی‌یف، ناوگان سایه نفتکش‌های روسیه را هدف قرار داد.

دولت انگلیس همچنین در بیانیه‌ای اعلام کرد تحریم‌هایی را علیه شرکت‌های «۲ ریورز دی‌ام‌سی‌سی ۲» (۲Rivers DMCC) و «۲ ریورز پی‌تی‌ئی» (۲Rivers PTE LTD) را به‌دلیل تسهیل تجارت نفت روسیه اعمال کرده است.

گروه ۲ «ریورز» در بیانیه‌ای اعلام کرد: «کورال»/ «۲ ریورز انرژی» (Coral/۲Rivers Energy) عمیقاً از تصمیم وزارت امور خارجه بریتانیا (اداره امور خارجه و کشورهای مشترک‌المنافع) برای اعمال تحریم‌ها ناامید شده است.

در ادامه این بیانیه آمده است: این اقدام بازتاب‌دهنده ساختار، رهبری و عملیات کنونی شرکت پس از تحولات قابل‌توجه در سال گذشته میلادی و خروج کامل از فعالیت‌های تجاری روسیه نیست.

این گروه اعلام کرد این تصمیم را از طریق مجاری قانونی و دیپلماتیک به چالش می‌کشد و به‌طور فعال درگیر گفت‌وگوی سازنده با نهادهای نظارتی ازجمله دفتر کنترل دارایی‌های خارجی ایالات متحده و مقام‌های اتحادیه اروپاست.

یک منبع آگاه از این موضوع به رویترز گفت: اگرچه چند بانک پس از تحریم‌ها قراردادهای تازه «۲ ریورز» را متوقف کردند، هیچ‌کدام روابط خود را با این شرکت که با حدود ۱۵ بانک در اروپا و چند بانک در خاورمیانه کار می‌کند، قطع نکرده‌اند.

گروه «۲ ریورز» پس از خرید سهام مدیریتی در اوایل سال جاری میلادی از کورال انرژی (Coral Energy) به این نام تغییر یافت.

بنا بر اعلام این گروه، تجارت با روسیه را در سال ۲۰۲۳ به حال تعلیق درآورده است، «کورال انرژی» یکی از خریداران عمده نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ بوده است.

دولت انگلیس در بیانیه‌ای اعلام کرد تحریم‌ها تلاش‌های ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه را در تنش‌های مسکو – کی‌یف محدود می‌کند.

 کایر استارمر، نخست وزیر بریتانیا در این باره مدعی شد: این تحریم‌ها فشار بیشتری بر اقتصاد جنگی در حال بن‌بست روسیه می‌آورد.

سفارت روسیه در لندن در بیانیه‌ای اعلام کرد تحریم‌ها نفتکش‌های تحت پرچم کشورهای مختلف را هدف قرار داده است و این اقدام نشان‌دهنده تلاش بیهوده دیگری برای ایجاد مانع در تجارت بین‌المللی است.

تحریم جریان صادرات نفت روسیه را متوقف نمی‌کند

بر اساس اعلام سفارت روسیه در انگلیس، در حالی که این تحریم‌ها جریان کالاها را متوقف نمی‌کند، اما ممکن است نوسان‌های بازار جهانی انرژی را افزایش دهد و این اقدام‌ها به‌نوبه خود بر قیمت انرژی خانوار تأثیر منفی می‌گذارد و بدیهی است که این افزایش هزینه فشار بیشتری بر قبوض انرژی انگلیسی‌ها وارد می‌کند.

وی افزود: آیا بازی‌های ژئوپلیتیک برای سیاستمداران انگلیسی مهم‌تر از وفای به وعده‌ها به مردم خود است؟

شناورهای «اوشن فایه» (Ocean Faye)، «آندانمن اسکایز» (Andaman Skies) و «مین ‌زیمو» (Mianzimu) از جمله نفتکش‌های تحریم‌شده هستند که به گفته دولت انگلیس هرکدام در سال ۲۰۲۴ میلادی بیش از ۴ میلیون بشکه نفت روسیه را حمل کرده‌اند.

این تحریم‌ها تردد و دسترسی آنها را به بعضی از پایانه‌های انگلیس محدود یا ممنوع می‌کند.

انگلیس و ۱۱ کشور غربی دیگر روز دوشنبه (۲۶ آذر) درباره اقدام‌هایی برای «اختلال و بازدارندگی» ناوگان سایه روسیه به توافق رسیدند.

استارمر همچنین از اعطای کمک اضطراری ۳۵ میلیون پوندی (۴۴ میلیون دلار) برای کمک به تعمیر شبکه انرژی اوکراین خبر داد.

ما را در
گوگل نیوز دنبال کنید