ورزشی
کدهای مهم سخنگوی دستگاه قضا در مورد پرونده فساد در فوتبال/ خداحافظی مجرمان فوتبال با حضور در انتخابات فدراسیون
در نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه که روز گذشته برگزار شد اصغر جهانگیر در مورد پیگیری های مربوط به پرونده فساد اظهارات مهمی را مطرح کرد.
به گزارش اصلاحات نیوز؛ روز گذشته اصغر جهانگیر، سخنگوی قوهقضاییه در نشست خبری خود نکات تازهای در مورد پیگیری پرونده فساد در فوتبال به زبان آورد که حاوی کدهای قابل توجهی بود.
عنوان پرونده فساد در فوتبال در اردیبهشت امسال مطرح شد و تقریبا یک ماه گذشته به صدور کیفرخواست برای ۱۲ متهم انجامید. ضمن اینکه اعلام شد پرونده ۷ نفر دیگر در حال بررسی است.
در نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه که روز گذشته برگزار شد اصغر جهانگیر در مورد پیگیریهای مربوط به پرونده فساد گفت: «پرونده دارای ۲۱ متهم است. سه نفر به عنوان مطلع مطرح بودند که تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند. برای ۱۲ نفر از متهمان کیفرخواست و قرار مجرمیت صادر شد. برای دو نفر هم قرار منع تعقیب صادر شد. پرونده ۷ متهم همچنان در دادسرا مفتوح به رسیدگی است و در حال بررسی. به محض اینکه کیفرخواست آنها صادر شود یا قرار مجرمیت یا قرار نهایی اطلاعرسانی لازم نسبت به آن ۷ نفر صورت خواهد گرفت.»
جهانگیر ادامه داد: «نکتهای که باید یادآوری شود این است که این پرونده با گزارش خود باشگاه مس رفسنجان صورت گرفت. یعنی مسوولان جدیدی که به باشگاه اضافه شدند خودشان گزارشدهنده این موضوع بودند. آنها وقتی متوجه شدند که در سالهای گذشته – سالهای مربوط به ۹۹ و قبلتر – در باشگاه فسادهایی صورت گرفته بلافاصله ورود کردند و گزارش دادند. بعد از ورود دستگاه قضایی، دستگاه قضایی به سازمان اطلاعات سپاه ماموریت داد که این پرونده را پیگیری کند. با پیگیریهای ضابط پرونده ابعاد جدیدی از فساد در این حوزه کشف شد. با پیگیریهایی که من از مسوولان استان داشتم، اعلام کردند ظرف یک یا دو ماه آینده رسیدگی به این پرونده به پایان میرسد و حکمش صادر خواهد شد.»
پیش از این حجتالاسلام ابراهیم حمیدی، رییس کل دادگستری استان کرمان ۷ متهم دیگر این پرونده را اعلام کرده بود. حمیدی گفته بود: «درباره متهمان دیگر پرونده از جمله دبیرکل سابق فدراسیون فوتبال (سالهای ۹۹ – ۱۳۹۸) رییس کمیته وقت آموزش فدراسیون فوتبال (سالهای ۹۹ -۱۳۹۸) سرپرست فدراسیون فوتبال (سالهای ۹۹ – ۱۳۹۸) رییس کمیته مسابقات لیگ برتر (سالهای ۹۹-۱۳۹۸)، دبیر سازمان لیگ برتر (سالهای ۹۹ -۱۳۹۸) و یکی دیگر از مسوولان باشگاه لیگ برتری نیز پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب رفسنجان مفتوح و در حال رسیدگی است که به محض صدور کیفرخواست، اطلاعرسانی لازم درباره آن صورت خواهد گرفت.»
اظهارات سخنگوی قوه قضاییه نشان داد که دستگاههای نظارتی و امنیتی همچنان در حال پیگیری این پرونده هستند و قرار نیست تماسها و لابیها مسیر پرونده را منحرف کنند. اشاره سخنگوی دستگاه قضا به ورود اطلاعات سپاه به پرونده و همین طور ذکر این نکته که پرونده با گزارش مدیران جدید باشگاه مس رفسنجان باز شد اما ضابطان بلافاصله متوجه «ابعاد جدید فساد» در این حوزه شدند ثابت میکند که دستگاههای نظارتی و امنیتی با جدیت در حال پیگیری این موضوع هستند و حتی ممکن است نفرات جدیدی طی تحقیقات از ۷ متهم دیگر به پرونده اضافه شوند. مساله جالب دیگر اشاره سخنگوی دستگاه قضا به سالهای وقوع فساد بود. برای نخستین بار یک مقام رسمی در این زمینه توضیح داد که اتفاقات رخ داده مربوط به سالهای پیش از ۹۹ بوده است. ذکر این نکته از آن جهت اهمیت دارد که بسیاری از افراد در چند ماه گذشته تلاش داشتند با تاکید روی اینکه تمام اتفاقات دقیقا در سال ۹۹ رخ داده و آنها در سال ۹۹ در فدراسیون حضور نداشتند خودشان را مبرا کنند.
مهمترین کدی که در اظهارات جهانگیر به چشم آمد زمانبندی او در مورد تعیین تکلیف شدن کامل پرونده است. سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد بین یک تا دو ماه آینده پرونده این ۲۱ متهم به نتیجه خواهد رسید. این زمان دقیقا مترادف است با شروع فرآیند ثبتنام از نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال. از آنجایی که در این ۲۱ نفر – مخصوصا ۷ نفری که هنوز پروندهشان در دادسرا مفتوح به رسیدگی است – تعدادی از مدیران ارشد حال حاضر فدراسیون فوتبال حضور دارند میتوان حدس زد با اتمام رسیدگی به پرونده تعداد قابل توجهی از آنها دیگر شانس حضور مجدد در فضای فوتبال را نخواهند داشت و این کمترین مجازاتی است که با آن روبهرو میشوند.
تابناک در این رابطه نوشت: در صورتی که وعده داده شده از سوی سخنگوی قوه قضاییه و مسوولان استانی به سرانجام برسد و آرای متهمان پرونده ظرف یک تا دو ماه آینده (نهایتا تا پایان دی ماه ۱۴۰۳) صادر شود، مجرمان فساد در فوتبال اجازه حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال را هم نخواهند داشت و به این ترتیب میتوان شاهد انقلابی در فدراسیون فوتبال بود. اتفاقی که میتواند پس از دو دهه یک پوستاندازی جدی را در بدنه مدیریتی فوتبال ایران ایجاد کند.