سلامت
واقعیسازی قیمت دارو از قاچاق و عرضه آنها در بازار سیاه جلوگیری میکند / افزایش هزینه توسط بیمهها پرداخت میشود
دبیر کمیسیون بهداشت مجلس گفت: در حال حاضر قیمت داروها واقعی نیست و یارانه دولتی به آنها تعلق میگیرد که این اختلاف قیمت در ایران و کشورهای همسایه موجب شده بخشی از داروها به صورت قاچاق از کشور خارج یا در بازارسیاه عرضه شود.
حسین عبدلی در گفتوگو با اصلاحات نیوز درباره معضلات کمبود و عرضه دارو در بازارهایی مانند ناصرخسرو و… بیان کرد: برای کنترل بازار دارو نیازمند انجام اصلاحات هستیم؛ این اصلاحات شامل افزایش نظارت بر توزیع داروها و انتقال مستقیم آن به بیمارستانها است تا واسطهها حذف شوند و قیمتهای واقعی داروها با کاهش انگیزه قاچاق و تأمین بهتری برای مصرفکنندگان داخلی همراه باشد.
وی همچنین بر نقش حیاتی بیمهها در پوشش هزینههای دارویی تاکید کرد و گفت: این سیاستها میتواند به کاهش مشکلات کمبود دارو و بازار سیاه کمک کند.
برای کنترل بازار دارو نیازمند انجام اصلاحات هستیم؛ این اصلاحات شامل افزایش نظارت بر توزیع داروها و انتقال مستقیم آن به بیمارستانها است تا واسطهها حذف شوند و قیمتهای واقعی داروها با کاهش انگیزه قاچاق و تأمین بهتری برای مصرفکنندگان داخلی همراه باشد.بیمهها در پوشش هزینههای دارویی نقش حیاتی دارند که میتوانند به کاهش مشکلات کمبود دارو و بازار سیاه کمک کنند.
این نماینده مجلس افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر قیمت دارو به صورت کامل واقعی نیست و با یارانههای دولتی کنترل میشود، این تفاوت قیمت میان ایران و کشورهای همسایه موجب شده است بخشی از داروها به صورت قاچاق از کشور خارج شوند. برای رفع این مشکل، یکی از راهکارهای اساسی، واقعیسازی قیمت داروها است. این اقدام باعث میشود انگیزه قاچاق کاهش یابد و داروهایی که اکنون به طور غیرقانونی از کشور خارج یا در بازار سیاه عرضه میشوند، با قیمت منصفانهتر و تحت پوشش بیمه به مصرفکنندگان داخلی ارائه شوند.
با توجه به اینکه در حال حاضر قیمت دارو به صورت کامل واقعی نیست و با یارانههای دولتی کنترل میشود، این تفاوت قیمت میان ایران و کشورهای همسایه موجب شده است بخشی از داروها به صورت قاچاق از کشور خارج شوند. برای رفع این مشکل، یکی از راهکارهای اساسی، واقعیسازی قیمت داروها است. این اقدام باعث میشود انگیزه قاچاق کاهش یابد و داروهایی که اکنون به طور غیرقانونی از کشور خارج یا در بازار سیاه عرضه میشوند، با قیمت منصفانهتر و تحت پوشش بیمه به مصرفکنندگان داخلی ارائه شوند.
عبدلی درباره تاثیر چنین تصمیمی در افزایش هزینههای پرداختی مردم اظهار کرد: اگر چه با واقعی کردن قیمت داروها، به دلیل نرخ ارز، داروها افزایش قیمت خواهند داشت اما بار مالی این افزایش قیمت بر دوش بیمهها قرار میگیرد، نه مصرف کننده نهایی. هدف این است که سهم بیمهها در پرداخت هزینه دارو افزایش یابد تا مردم بتوانند با حداقل هزینه، نیازهای دارویی خود را تأمین کنند. در واقع بیمهها به عنوان پشتوانه مالی، بخش عمدهای از هزینهها را پوشش خواهند داد و این تغییرات در نهایت باعث کاهش بار مالی از دوش مردم میشود.
اگر چه با واقعی کردن قیمت داروها، به دلیل نرخ ارز، داروها افزایش قیمت خواهند داشت اما بار مالی این افزایش قیمت بر دوش بیمهها قرار میگیرد، نه مصرف کننده نهایی. هدف این است که سهم بیمهها در پرداخت هزینه دارو افزایش یابد تا مردم بتوانند با حداقل هزینه، نیازهای دارویی خود را تأمین کنند.
وی با بیان این که «یکی از اقدامات مهم برای بهبود نظام توزیع دارو، انتقال مستقیم داروها به بیمارستانها و مراکز درمانی است» عنوان کرد: با این رویکرد واسطهها حذف خواهند شد و مصرف دارو به صورت مستقیم توسط بیمارستانها مدیریت میشود. این اقدام نهتنها مشکل کمبود دارو در بیمارستانها را کاهش خواهد داد، بلکه دسترسی غیرقانونی و فروش آن در خیابانها و بازار آزاد را به شدت محدود میکند.
یکی از اقدامات مهم برای بهبود نظام توزیع دارو، انتقال مستقیم داروها به بیمارستانها و مراکز درمانی است، با این رویکرد واسطهها حذف خواهند شد و مصرف دارو به صورت مستقیم توسط بیمارستانها مدیریت میشود. این اقدام نهتنها مشکل کمبود دارو در بیمارستانها را کاهش خواهد داد، بلکه دسترسی غیرقانونی و فروش آن در خیابانها و بازار آزاد را به شدت محدود میکند.
عبدلی تاکید کرد: این سیاستها در صورت اجرا میتواند بازار دارو را ساماندهی کرده و از بروز بحرانهایی همچون کمبود دارو در مراکز درمانی یا سوءاستفاده از یارانههای دارویی جلوگیری کند. با واقعی شدن قیمتها و نظارت دقیقتر بر توزیع، بازار سیاه به شدت محدود میشود و مردم دسترسی بهتری به داروهای ضروری خواهند داشت.
انتهای پیام/