نفت و پتروشیمی ۱۴۰۳/۰۹/۰۳

قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی

قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی که تشدید جنگ در اوکراین، ریسک ژئوپلیتیکی را تقویت کرد، حدود یک درصد صعود کرد و رشد هفتگی چشمگیری را به ثبت رساند.

قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی

به گزارش اصلاحات نیوز به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۹۴ سنت معادل ۱.۳ درصد افزایش، در ۷۵ دلار و ۱۷ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۱۴ سنت معادل ۱.۶ درصد افزایش، در ۷۱ دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه بسته شد.

هر دو شاخص برای کل هفته، ۶ درصد صعود کردند که بزرگترین رشد هفتگی آنها از هفتم نوامبر بود. این صعود در واکنش به تشدید عملیات مسکو در اوکراین به تلافی موافقت آمریکا و انگلیس با استفاده اوکراین از سلاح‌های پیشرفته آنها برای حمله به اعماق خاک روسیه روی داد.

اوله هانسن، تحلیلگر ساکسو بانک گفت: تشدید نبرد میان روسیه و اوکراین، باعث شد تنش‌های ژئوپلیتیکی فراتر از سطح منازعات در خاورمیانه، ایجاد شود.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفت: روسیه به آزمایش موشک مافوق صوت جدید اورشنیک در نبرد ادامه خواهد داد و انباری آماده برای استفاده دارد. مسکو به دلیل استفاده اوکراین از موشک‌های بالستیک آمریکا و موشک‌های کروز انگلیس برای حمله به روسیه، این موشک را به سمت اوکراین شلیک کرد.

جان ایوانز، تحلیلگر شرکت PVM در این باره گفت: بازار از این واهمه دارد که تخریب تصادفی هر بخشی از نفت، گاز و پالایش نفت روسیه، نه تنها باعث آسیب طولانی مدت می‌شود، بلکه تشدید جنگ را تسریع می‌کند.

در این بین، آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه «گازپروم بانک» روسیه اعمال کرد، زیرا جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، درصدد تشدید اقدامات خود برای مجازات مسکو بر سر جنگ با اوکراین، پیش از ترک سمتش در ۲۰ ژانویه است.

کرملین اعلام کرد تحریم‌های جدید آمریکا، تلاشی از سوی واشنگتن برای جلوگیری از صادرات گاز روسیه است، اما خاطرنشان کرد که راه حلی برای آن پیدا خواهد شد.

آمریکا همچنین واردات مواد غذایی، فلزات و سایر محصولات را از حدود ۳۰ شرکت چینی دیگر به اتهام کار اجباری مربوط به اویغورها ممنوع کرد.

چین که بزرگ‌ترین واردکننده نفت در جهان است، در بحبوحه نگرانی‌ها از تهدیدهای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برای اعمال تعرفه‌ها، هفته گذشته، اقدامات سیاستی را برای تقویت تجارت از جمله حمایت از واردات محصولات انرژی اعلام کرد. بنا بر داده‌های تحلیلگران، بازرگانان و ردیابی کشتی‌ها، واردات نفت خام چین در نوامبر افزایش می‌یابد.

طبق داده‌های رسمی، واردات نفت در هند که سومین واردکننده بزرگ نفت در جهان است نیز با رشد مصرف داخلی، افزایش یافت.

اما عاملی که برای قیمت نفت منفی بود، وخیم شدن غیرمنتظره فعالیت تجاری منطقه یورو در ماه میلادی جاری بود؛ به طوری که صنعت خدمت رشد منفی داشت و رکود بخش تولید عمیق‌تر شد.

اما از آنجا که شاخص‌های فعالیت تجاری در آمریکا و اروپا در مسیر خلاف هم حرکت کردند، دلار آمریکا در برابر سبدی از ارزهای رقیب، به بالاترین حد دو سال اخیر صعود کرد. دلاری قوی‌تر، معاملات نفت را برای خریداران غیرآمریکایی گران‌تر می‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، دفتر رسمی آمار آلمان گزارش کرد اقتصاد این کشور که بزرگترین اقتصاد اروپاست، در سه ماهه سوم امسال، رشد کمتر از حد مطلوبی داشت.

ما را در
گوگل نیوز دنبال کنید