نفت و پتروشیمی ۱۴۰۳/۰۸/۱۳

تمهیدات دولت در بودجه برای رفع مشکل ناترازی انرژی

نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ با اشاره به تمهیدات دولت در بودجه برای رفع مشکل ناترازی انرژی گفت: باید مقداری در حوزه صرفه جویی و کاهش مصرف بنزین چاره‌اندیشی کنیم که اکنون میزان مصرف روزانه ۱۲۲ میلیون لیتر است.

تمهیدات دولت در بودجه برای رفع مشکل ناترازی انرژی

به گزارش اصلاحات نیوز به نقل از ایسنا، نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ با اشاره به موضوع ناترازی انرژی، اظهار کرد: ناترازی انرژی در بنزین، گاز، برق و سایر فرآورده‌های نفتی جدی است که برای حل این مشکل احکامی در قانون برنامه همچون اوراق صرفه‌جویی و استفاده از بورس انرژی آمده است. همچنین افزایش قیمت نیز می‌تواند روی میز دولت باشد چون براساس جدول دولت، بودجه امسال برای وارادات بنزین ۲ میلیارد دلار بوده که سال آینده به ۱.۲ میلیارد دلار می‌رسد لذا در لایحه بودجه ۰.۸ میلیارد دلار واردات بنزین کاهش پیدا کرده است این بدان معناست که باید مقداری در حوزه صرفه‌جویی و کاهش مصرف بنزین چاره‌اندیشی کنیم که اکنون میزان مصرف روزانه ۱۲۲ میلیون لیتر است.

محسن زنگنه با بیان اینکه حتما کمیسیون تلفیق بخش‌هایی از لایحه بودجه را اصلاح و حذف خواهد کرد، گفت: اصلاح و حذف در لایحه بودجه مربوط به تبصره‌هایی است که خاصیت بودجه‌ای نداشته و مغایر با برنامه هفتم است، همچنین برای تطابق با برنامه هفتم تبصره‌هایی به بودجه اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه اجرای برنامه هفتم میثاق رئیس‌جمهور و مجلس است،‌ افزود: یکی از ایرادات مخالفان لایحه بودجه عدم تطابق برنامه هفتم با تبصره‌ها است که این موضوع در بررسی‌های کمیسیون تلفیق مدنظر قرار خواهد گرفت. از طرف دیگر توافقی با دولت صورت گرفته که هر تبصره و پیشنهاد نمایندگان که مغایر با برنامه هفتم باشد، مطرح و بررسی نشود.

نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ همچنین گفت: پیش‌بینی ما و مرکز پژوهش‌های مجلس این است که دولت در هزینه‌های جاری و هزینه دستگاه‌ها حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار میلیارد تومان بیش‌برآوردی دارد که باید این موضوع به طور دقیق بررسی و اصلاح شود.

زنگنه با اشاره به مجوز رهبر انقلاب به دولت برای برداشت از صندوق توسعه ملی گفت: باید دولت ۵۴۰ همتی که با اذن رهبری از صندوق توسعه ملی برداشت می‌کند را صرف هزینه‌های عمرانی کند یعنی عملا دولت هیچ منابعی غیر از صندوق توسعه برای بودجه عمرانی درنظر نگرفته است حال اینکه همواره مبالغی در بودجه سالیانه برای هزینه‌های عمرانی پیش‌بینی می‌شود؛ این موارد نشان می‌دهد که بخش زیادی از مجوز برداشت از صندوق توسعه برای هزینه در مباحث جاری است و سهم بودجه جاری دولت افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به نحوه ورود کمیسیون تلفیق به مباحث مربوط به نرخ ارز در لایحه بودجه،‌ گفت: با توجه به اهمیت تعیین قیمت ارز برای کالاهای مشمول ارز ترجیحی و همچنین نرخ تسعیر صادرات نفتی و منابع ارزی، قطعا کمیسیون تلفیق ورود جدی به مباحث ارزی خواهد داشت.

زنگنه همچنین گفت که کمیسیون تلفیق به موضوع سیاست‌های معیشتی دولت به خصوص حوزه تورم در بودجه ورود داشته و احتمالا اصلاحاتی را انجام خواهد داد.

 

ما را در
گوگل نیوز دنبال کنید