سیاسی
رفع تبعیضها، اشتغال جوانان، معیشت، مسکن و اصلاح ساختار اداری، اولویتهای کشور است
یک نماینده مجلس گفت: در شرایط فعلی باید تمرکز بیشتری روی رفع تبعیضها، ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان و تأمین مسکن برای مردم داشته باشیم تا بتوانیم به آینده بهتری دست یابیم.
![رفع تبعیضها، اشتغال جوانان، معیشت، مسکن و اصلاح ساختار اداری، اولویتهای کشور است رفع تبعیضها، اشتغال جوانان، معیشت، مسکن و اصلاح ساختار اداری، اولویتهای کشور است](https://eslahatnews.com/wp-content/uploads/2024/12/5836648.jpg)
محمدتقی نقدعلی در گفتگو با اصلاحات نیوز با اشاره به چالشهای بودجهریزی در سالهای اخیر اظهار کرد: طبق قانون اساسی، بودجه توسط دولت تهیه میشود و مجلس تنها میتواند در برخی موارد تغییراتی در ارقام و جداول بودجه انجام دهد. تغییرات و پیشنهادات مجلس نمیتواند بودجه را دچار تغییرات اساسی کند.
وی افزود: همچنین در سالهای اخیر شاهد بودیم بودجههایی که دولتها به مجلس میفرستند، به نوعی کپی-پیست از دورههای قبلی است و تنها با اندکی تفاوت، همان سرفصلها هر سال تکرار میشوند. باید توجه بیشتری به اولویتها و مسائل اصلی جامعه وجود داشته باشد.
طبق قانون اساسی، بودجه توسط دولت تهیه میشود و مجلس تنها میتواند در برخی موارد تغییراتی در ارقام و جداول بودجه انجام دهد. تغییرات و پیشنهادات مجلس نمیتواند بودجه را دچار تغییرات اساسی کند.در سالهای اخیر شاهد بودیم بودجههایی که دولتها به مجلس میفرستند، به نوعی کپی-پیست از دورههای قبلی است و تنها با اندکی تفاوت، همان سرفصلها هر سال تکرار میشوند. باید توجه بیشتری به اولویتها و مسائل اصلی جامعه وجود داشته باشد.
این نماینده مجلس افزود: اگر میخواهیم به آینده انقلاب امیدوار باشیم، باید به مسائل اصلی مانند تبعیض در پرداختها، اشتغال جوانان، معیشت، مسکن و اصلاح ساختار اداری بپردازیم. اینها مواردی هستند که نیازمند رسیدگی فوریاند و اهمیت بالا و ویژهای دارند. گاهی در بودجهریزی این موارد دیده شده اما چون ضعف در حکمرانی داریم به نتیجهای نرسید. یکی از این موارد، تعیین ردیفهایی برای خانههای لوکس و… بود اما عملکردی که در این موارد داشتیم، به ندرت با خروجیهای قابل توجه همراه بوده است.
اگر میخواهیم به آینده انقلاب امیدوار باشیم، باید به مسائل اصلی مانند تبعیض در پرداختها، اشتغال جوانان، معیشت، مسکن و اصلاح ساختار اداری بپردازیم. اینها مواردی هستند که نیازمند رسیدگی فوریاند و اهمیت بالا و ویژهای دارند. گاهی در بودجهریزی این موارد دیده شده اما چون ضعف در حکمرانی داریم به نتیجهای نرسید.
نقدعلی با تأکید بر لزوم تغییر رویکرد در ردیفهای بودجه متذکر شد: اکثر پیشنهادهای کنونی مجلس برای بودجه به جای پرداختن به مشکلات واقعی جامعه، به مسائل حاشیهای پرداختهاند.
وی با اشاره بر لزوم تشکیل قرارگاه اقتصادی برای تمرکز بر مسائل اصلی کشور، اظهار کرد: اگر بخواهیم اصلاحات واقعی و یک تحول در روندها اتفاق بیافتد، باید تمام نهادها از جمله دولت، مجلس و قوه قضاییه حول محور موضوعات اصلی مانند رفع تبعیض، ایجاد اشتغال، بهبود معیشت، مسکن و اصلاح ساختار اداری با یکدیگر همکاری کنند. این کار به سرمایه اجتماعی کمک میکند و آیندهای امیدوارکننده برای کشور به ارمغان میآورد.
اگر بخواهیم اصلاحات واقعی و یک تحول در روندها اتفاق بیافتد، باید تمام نهادها از جمله دولت، مجلس و قوه قضاییه حول محور موضوعات اصلی مانند رفع تبعیض، ایجاد اشتغال، بهبود معیشت، مسکن و اصلاح ساختار اداری با یکدیگر همکاری کنند. این کار به سرمایه اجتماعی کمک میکند و آیندهای امیدوارکننده برای کشور به ارمغان میآورد.
نقدعلی تاکید کرد: برای ایجاد تغییرات واقعی و اساسی، لازم است که از پرداختن به اولویتهای دست چندم که در قالب بودجههای سالانه تکرار میشوند، اجتناب کنیم. تنها با تمرکز بر این محورها است که میتوانیم تحول و تغییر واقعی را در کشور تجربه کنیم و سرمایه اجتماعی را افزایش دهیم.
انتهای پیام/