سیاسی
حتی اگر بهترین سیاستهای اقتصادی پیاده و فیلترینگ کامل برداشته شود اما در لیست سیاه FATF باشیم فقر و گرانی گستردهتر میشود
حمید میرزاده نوشت: حتی اگر بهترین سیاستهای اقتصادی در داخل کشور پیاده و فیلترینگ پلتفرمها هم کامل برداشته شود و فضای سیاسی هم تلطیف شود، اما روابط خارجی با دنیا بد باشد و تحریمها همچنان پابرجا بوده و ایران در لیست سیاه FATF باقی بماند، و شبکه بانکی کشور به شبکه سوییفت بانکی بینالمللی مرتبط نباشد، باز هم اقتصاد از توسعه بازمیماند.
حمید میرزاده در یادداشتی با عنوان «توسعه اقتصادی مستلزم توسعه ارتباطات بینالمللی» در روزنامه اعتماد نوشت: بهبود روابط خارجی میتواند یکی از عوامل مهم توسعه کشور و زمینهساز تامین اعتبار برای دولت باشد؛ دولتی که برای اجرای هزاران پروژه ناتمام یا طرحهای ضروری و حیاتی کشور دستش گشاده نیست. حتی اگر بهترین سیاستهای اقتصادی در داخل کشور پیاده و فیلترینگ پلتفرمها هم کامل برداشته شود و فضای سیاسی هم تلطیف شود، اما روابط خارجی با دنیا بد باشد و تحریمها همچنان پابرجا بوده و ایران در لیست سیاه FATF باقی بماند، و شبکه بانکی کشور به شبکه سوییفت بانکی بینالمللی مرتبط نباشد، باز هم اقتصاد از توسعه بازمیماند و فقر و گرانی و فلاکت گستردهتر شده و سالهای تورم ۴۰ درصدی دهه اخیر تداوم مییابد.
وقتی فقط برای رفع ناترازیهای انرژی (برق و گاز و بنزین) ۲۵۰ میلیارد دلار ظرف ۵ سال آینده لازم داریم و تامین انرژی هم امری مهم و حیاتی است و عدم عرضه آن، مخاطرات و بحرانهای کمرشکنی برای کشور و حتی بقای آن، با خود دارد و هزاران مشکل اقتصادی و اجتماعی را سر راه زندگی مردم میگذارد و این مبلغ و سایر مبالغ مورد نیاز توسعه سایر بخشهای اقتصادی از داخل قابل تامین نیست، معلوم است که باید روابط خارجی را بهبود بخشیده و با ابروی گشاده از کار فرو بسته کشور گرهها را بازکنیم. تردید برای چیست؟ باید اجازه دهیم دولت و حتی بخش خصوصی، با جذب سرمایهگذاری مستقیم از خارج (FDI) طرحهای بزرگ توسعه را اجرا کنند.
وقتی حتی درآمد حاصل از فروش نفت کفاف پرداخت حقوق ۷/۱ میلیون نفر بازنشستگان کشوری و لشکری و نزدیک ۴ میلیون نفر حقوقبگیر دولتی مستقیم و غیر مستقیم (شامل کارکنان همه بخشهای کشوری و لشکری) را نمیدهد، وقتی در بودجه سال ۱۴۰۴ مبالغی که برای پرداخت حقوق بازنشستگان (با توجه به قانون متناسبسازی) تخصیص یافته، از رقم طرحهای عمرانی کشور (۵۳۰ همت) هم بیشتر است، چاره دیگری جز تجدید نظر در منشها و روشهای گذشته به ویژه در حوزه ارتباطات و تعاملات بینالمللی نیست.
دلواپسان نگرانند که اسلام و ایران با سرمایهگذاری خارجی به خطر میافتد! مگر ما مسوول آبادانی و توسعه ایران نیستیم؟ اصلا ماموریت ما توسعه کشور است. (او خدایی است که شما را از زمین بیافرید و برای عمارت و آباد ساختن آن برگماشت. آیه ۶۱ سوره هود) برعکس ایران مخروبه، اسلام را به خطر میاندازد. شوربختانه روزهای سخت و تلخی بر ایران میگذرد. در حالی که در سراسر جهان، با شتاب علم و فناوریهای پیشرفته، هر روز افقهای نوینی برای رفاه بشریت گشوده میشود، اینجا مهمترین خبر این است که فلان پلتفرم رفع فیلتر شد.
بالاخره چه بخواهیم و چه نخواهیم نفحات دانش و تکنیکهای مسحورکننده بشری به همه سرزمینها خواهد رسید کما اینکه تاکنون رسیده و مرزها را درنوردیده و محال است بتوان با سیمخاردار مانع جریان هوای پر شتاب علم و دانش و فناوری به این سرزمین شد.