ارز دیجیتال ۱۴۰۳/۱۰/۰۱

بیت‌کوین ۱۰۰ هزار دلاری از کجا نشأت گرفت؟

«”مایک نووگرتز” و “کتی وود” از فعالان بازار رمزارز‌ها به صراحت تاکید می‌کنند که هیچ بعید نیست بیت‌کوین در طی ۵ سال آینده بتواند قله قیمتی ۵۰۰ هزار دلاری را فتح کند. اینکه بیت کوین می‌تواند شرکت نفتی آرامکو عربستان سعودی به عنوان یکی از مهمترین شرکت‌های نفتی جهان را از نظر ارزش پشت سر بگذارد، به هیچ عنوان موضوع کمی نیست و نشان می‌دهد ما با یک پدیده کاملا جدی رو به رو هستیم.»

بیت‌کوین ۱۰۰ هزار دلاری از کجا نشأت گرفت؟

بازار رمزارز‌ها و به طور خاص رمز ارزِ “بیت‌کوین” در روز‌های اخیر تحولات قابل توجهی را تجربه کرده است. در این راستا، به تازگی شاهد بوده‌ایم که قیمت هر بیت کوین با عبور از مرز ۱۰۰ هزار دلار، حتی تا ۱۰۸ هزار دلار نیز افزایش پیدا کرده است. موضوعی که سبب شده تا بیت کوین به هفتمین دارایی ارزشمند جهان تبدیل شود و جای شرکت نفتی آرامکو عربستان سعودی را بگیرد.

به گزارش فرارو؛ در این رابطه، برخی از صاحب نظران بازار رمزارز‌ها بر این باورند که بیت کوین می‌تواند تا نیم میلیون دلار نیز در طی ماه‌ها و سال‌های آتی رشد کند و البته که “تاکسین شیناواترا” نخست وزیر سابق تایلند هم در موضع گیری تاکید کرده که بیت کوین از این ظرفیت برخوردار است که حتی تا قله ۸۰۰ هزار دلاری نیز رشد کند.

از این رو، همزمان با افزایش قابل توجه قیمت رمزارز بیت کوین، بسیاری از صاحب نظران و رسانه‌های بین‌المللی، به نحوی ویژه معطوف به این حوزه شده‌اند و در مورد وضعیت کنونی و روند‌های احتمالی آتی مرتبط با بیت‌کوین، اقدام به ارائه تحلیل و چشم انداز می‌کنند. باید توجه داشت که که بیت کوین به تنهایی ارزشی بیش از نیمی از کل بازار رمزارز‌ها دارد و تحولات حاکم بر آن از ارزش تحلیلی قابل توجهی برخوردار است. اساس به همین دلیل هم است که بیت کوین را “پادشاه رمزارزها” خطاب می‌کنند.

با این همه، یک سوال مهم مطرح است و آن هم اینکه دلیل خیز صعودی قیمت بیت کوین در مدت اخیر چه بوده است؟ به نظر می‌رسد برای پاسخ به این پرسش بایستی ۴ مولفه را مد نظر داشت.
۱: انتقال قدرت در آمریکا

“دونالد ترامپ” پیروز انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در بحبوحه رقابت‌های انتخاباتی اخیر در کشورش در موضع گیری تاکید کرده بود که اگر وی پیروز انتخابات شود، آمریکا را به پایتخت بیت کوین جهان تبدیل خواهد کرد. البته که حضور ایلان ماسک در کنار ترامپ به عنوان فردی که در طی سال‌های گذشته فعالیت‌های قابل توجهی را در حوزه بازار رمزارز‌ها داشته نیز گمانه زنی‌ها در مورد رونق گیری بازار رمزارز‌ها بر اثر پیروزی ترامپ را تشویق و تقویت کرده است.
از این رو، انتقال قدرت در آمریکا و روی کار آمدن رئیس جمهوری که اقبال خود به بیت کوین و استفاده از اعتبار اقتصادی آمریکا برای تقویت این بازار را اعلام کرده، یکی از مهمترین مولفه‌های افزایش قیمت رمزارز بیت‌کوین در روز‌های اخیر بوده است. روندی که البته به نظر می‌رسد در ادامه راه و با آغاز به کار رسمی دولت ترامپ در تاریخ ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی، ابعاد جدی‌تری را هم به خود خواهد گرفت.
۲: بیت کوین؛ پول آینده

“تاکسین شیناواترا” نخست زویر سابق تایلند اخیرا در سخنرانی اعلام کرده که رمزارز‌ها و به طور خاص بیت کوین می‌توانند در مقام پول‌های آینده عمل کنند. اشاره شیناواترا به دیجیتالی شدن فزاینده جهان و آشکار شدن واقعیت‌های تازه در فضای اقتصاد جهانی در طی سال‌ها و دهه‌های آتی است. این روند در نوع خود سبب خواهد شد تا در کلیت اقتصاد و به طور خاص شکل و ماهیت پول‌های رایج نیز شاهد تغییرات معناداری باشیم. درست به همین دلیل است که گفته می‌شود بیت کوین و رمزارزها، پول‌های رایج جهانِ به شدت دیجیتالی‌شده آینده هستند.
البته که وقتی در مورد پول‌های دیجیتالی صحبت می‌کنیم تا حد زیادی باید نگاه سنتی و شایع در ذهن خود با محوریت پول را تغییر دهیم. از این منظر، بسیاری از افراد و البته دولت ها، در توجیه دلایل گرایش خود به سمت بازار رمزارز‌ها این مساله را بیان می‌کنند که درصدد تطبیق خود با روند‌های آتی اقتصادی در دنیا هستند. درست در همین نقطه است که رمزارز بیت کوین به عنوان بازیگر اصلی بازار رمزارز‌ها از ارزش و اهمیت زیادی برخوردار می‌شود و اقبال گسترده‌ای به آن شکل می‌گیرد. موضوعی که عینی‌ترین نمود خود را در افزایش قیمت این رمز‌ارز به نمایش می‌گذارد.
شکل گیری این قبیل احساسات وقتی در کنار این مولفه مورد توجه باشد که اساسا تعداد بیت کوین‌های جهان محدود و نَه بیشمار است، روند صعودی شدن قیمت بیت کوین را بیش از پیش تشویق می‌کند. زیرا بازار از یک سو با اوج گیری تقاضا برای این رمز ارز رو به رو است و از سوی دیگر، میزان عرضه نامحدودی از بیت کوین وجود ندارد.
۳: تشدید تنش‌های ایدئولوژیک و ژئوپلیتیک در محیط بین المللی

یکی از مهمترین مولفه‌های تشویق گرایش کنشگران مختلف به سمت بازار رمزارز‌ها این واقعیت است که تنش‌های ایدئولوژیک و ژئوپلیتیک در محیط بین المللی به ویژه میان قدرت‌های شرقی و غربی جهان و البته در میان بازیگران مختلف در مناطق گوناگون، به شدت اوج گرفته و این مساله، بیت کوین را به یک اهرم مناسب برای آنها جهت در امان ماندن از اقدامات خصومت آمیز طرف‌های رقیب و دشمنانشان تبدیل کرده است.
به طور خاص کشور‌ها و کنشگرانی که تحت تحریم هستند و یا به دنبال نقل و انتقال مالیِ عاری از رصد قدرت‌های جهانی هستند، به بازار رمزارز‌ها و به طور خاص بیت کوین به مثابه عرصه‌ای مطلوب از کنشگری می‌نگرند. در عین حال، طرح گمانه زنی‌های مختلف در مورد موقعیت مناسب بیت کوین در آینده اقتصاد جهانی نیز سبب می‌شود تا از همین حالا سرمایه گذاری‌های قابل توجهی در این حوزه از سوی بازیگران مختلف صورت گیرد.
به هر حال، کشور‌ها و دولت‌ها و دیگر کنشگرانی از این دست، با تحلیل و منطق وارد بازار رمزارز‌ها می‌شوند و تا حدی از روند‌های آتی در این رابطه اطلاع دارند. مسائلی که همه و همه به اوج گیری بازار بیت کوین کمک قابل‌توجهی می‌کنند.
۴: عدم قطعیت در اقتصاد جهانی

در نهایت باید گفت که در طی سال‌های گذشته، تا حدی اعتماد به اقتصاد آمریکا به عنوان یک اقتصاد برترِ جهانی کاهش یافته است. البته که شواهد معناداری نیز در این رابطه قابل مشاهده و رصد هستند. به عنوان مثال، موسسه رتبه‌بندی فیچ اخیرا برای دومین مرتبه اقدام به تنزل رتبه اعتباری آمریکا کرده و یا سطح بدهی اقتصاد آمریکا به عدد بی سابقه ۳۵ تریلیون دلار افزایش یافته است.
موضوعاتی که همه و همه سبب شده‌اند تا ایلان ماسک اخیرا در موضع گیر‌ی تاکید کند که اقتصاد آمریکا به سرعت به سمت ورشکستگی حرکت می‌کند و باید در این رابطه اقدامات قابل توجهی صورت گیرند. یکی از اهرم‌های مهم حاکمیت اقتصاد آمریکا بر جهان، “دلار” است. این در حالی است که هم طیف رقبا و مخالفان آمریکا تا حدی دلار‌زدایی را مورد توجه دارند و هم برخی نوسانات در اقتصاد آمریکا، شماری از بازیگران بین‌المللی را به تکاپو انداخته تا ریسک‌های اقتصادی را برای خود کاهش دهند و بخشی از سرمایه‌های خود را وارد حوزه‌های جدیدی کنند که کاهش احتمالی ارزش دلار، نتواند به آن‌ها آسیب بزند.
از این رو، بازار رمزارز‌ها و به طور خاص بیت کوین به عنوان یک حوزه جدید از سرمایه گذاری، از محبوبیت خاص بین المللی برخوردار می‌شود. معادله‌ای که خود محرک‌های جدی را در زمینه افزایش قیمت بیت کوین ارائه می‌کند.

سناریوی محوری در مورد آینده قیمتی بیت‌کوین چیست؟

تقریبا اغلب صاحب‌نظران بازار رمزارز‌ها در مورد یک چیز اشتراک نظر دارند و آن هم این است که افرادی که می‌خواهند در بازار مذکور سرمایه‌گذاری کنند، باید اعصاب فولادین داشته باشند. از این رو، روند تحلیلی در مورد بازار بیت‌کوین نباید مقطعی و معطوف به واقعیت‌های کوتاه مدت باشد. بلکه برعکس باید نگاهی بلندمدت و توام با صبر به این حوزه داشت.
اگر از این زاویه به ماجرا بنگریم، به نظر می‌رسد که با توجه به چهار مولفه‌ای که پیشتر به آن‌ها اشاره کردیم، صعود بیش از پیشِ قیمت بیت کوین در سال‌های آتی به هیچ عنوان عجیب نیست. اساسا به همین دلیل است که “مایک نووگرتز” و یا “کتی وود” از فعالان بازار رمزارز‌ها به صراحت تاکید می‌کنند که هیچ بعید نیست بیت‌کوین در طی ۵ سال آتی، بتواند قله قیمتی ۵۰۰ هزار دلاری را فتح کند. اینکه بیت کوین می‌تواند شرکت نفتی آرامکو عربستان سعودی به عنوان یکی از مهمترین شرکت‌های نفتی جهان را از نظر ارزش پشت سر بگذارد، به هیچ عنوان موضوع کمی نیست و نشان می‌دهد ما با یک پدیده کاملا جدی رو به رو هستیم که البته برای مواجهه با آن، باید اعصاب فولادین داشته باشیم و تصورات سنتی خود از بازار‌های مالی را نیز کنار بگذاریم.

ما را در
گوگل نیوز دنبال کنید