سلامت ۱۴۰۳/۰۹/۰۷

با آمدن هوش مصنوعی در آینده چیزی به عنوان «سرطان» نخواهیم داشت

یک فوق تخصص بیماری های گوارش می گوید: امیدوارم با هوش مصنوعی و شناخت دقیق ژن ها و ژن تراپی سرطان را ریشه کن کنیم. به عقیده من ده سال دیگر با ژن تراپی حتی آنتی بیوتیک ها نیز به حاشیه می روند و کل طبابت متحول خواهد شد ولی تا آن زمان باید چه کرد؟ باید سیگار و الکل قطع شود، تحرک داشته باشیم و ورزش کنیم و نوع تغذیه را مورد توجه قرار بدهیم.

با آمدن هوش مصنوعی در آینده چیزی به عنوان «سرطان» نخواهیم داشت

دکتر سیدمحمود اسحاق حسینی در خصوص اینکه با توجه به افزایش چشمگیر مرگ و میر های ناشی از بیماری های غیر عفونی چه دلایلی می توان بر این مرگ و میر ها برشمرد؟ اظهار داشت: بعد از بیماری های قلب و عروق و همچنین فوت به دلیل تصادفات رانندگی، شایعترین ها مرگ و میرها سرطان ها هستند. در بین سرطان ها نیز، سرطان دستگاه گوارش شایعترین است. در آقایان بعد از سرطان پروستات، دستگاه گوارش و معده و مری بیشترین درگیری را دارد و بعد کلون شایعترین است. در خانم ها بعد از سرطان سینه، سرطان دستگاه گوارش یعنی معده و مری شایع است.

سرطان راه های پیشگیری دارد

وی افزود: سرطان راه های پیشگیری دارد، عامل سرطان معده تغذیه است. میکروبی که ابتلا به این بیماری کمک می کند در کشور ما شایع است و بسیاری را گرفتار می کند. کسانی که علائم دارند از جمله ورم معده در صورتی که درمان نشوند برایشان مشکل ساز خواهد شد. همچنین پولیپ ها در معده و روده به موقع تشخیص داده و برداشته شوند تا تبدیل به سرطان نشوند.

متاسفانه امروز برخی دختر های ۱۴ و ۱۵ ساله هم سیگار می کشند

وی تصریح کرد: عامل مهم غذا های شور، فست فود ها و مساله سیگار است. متاسفانه امروز برخی دختر های ۱۴ و ۱۵ ساله هم سیگار می کشند و با افتخار به ما نگاه می کنند و اگر چه ما با نگاه می گوییم که خوب نیست ولی آن ها هم با نگاه به ما می گویند که به شما مربوط نیست. جای تاسف دارد که چنین مواردی به سنین نوجوانی رسیده است. مساله بعدی عدم تحرک است زندگی ماشینی ما و غذاهایی که مملو از چربی است و به گسترش بیماری ها کمک می کند.

با آمدن هوش مصنوعی در آینده چیزی به عنوان سرطان نخواهیم داشت

ده سال دیگر با ژن تراپی حتی آنتی بیوتیک ها نیز به حاشیه می روند و کل طبابت متحول خواهد شد

دکتر اسحاق حسینی با بیان اینکه با آمدن هوش مصنوعی در آینده چیزی به عنوان سرطان نخواهیم داشت گفت: امیدوارم با هوش مصنوعی و شناخت دقیق ژن ها و ژن تراپی سرطان را ریشه کن کنیم. به عقیده من ده سال دیگر با ژن تراپی حتی آنتی بیوتیک ها نیز به حاشیه می روند و کل طبابت متحول خواهد شد ولی تا آن زمان باید چه کرد؟ باید سیگار و الکل قطع شود، تحرک داشته باشیم و ورزش کنیم و نوع تغذیه را مورد توجه قرار بدهیم. سابقه مثبت فامیلی هم نقش دارد. اگر در خانواده ای پدری یا مادری سرطان معده یا روده دارد فرزندان او باید کلونوسکوپی شوند و مرتب تحت نظر باشند تا اگر توموری وجود دارد در مراحل اولیه تشخیص داده شود.

وی در مورد اینکه چند درصد از این بیماری ها محیطی و چند درصد ژنتیکی است؟ اظهار داشت: ژنتیکی کم تر است و بیشتر محیطی هستند ۳ درصد موارد ژنتیکی است ولی وجود دارد اما بیشتر ابتلا ها محیطی است.

مصرف کود شیمیایی در میوه ها از جمله عوامل ابتلا است

در آینده هوش مصنوعی احتمالات ابتلا به سرطان را تشخیص خواهد داد

دکتر اسحاق حسینی در خصوص اینکه چه فعل و انفعالاتی در محیط می تواند عامل بروز سرطان باشد؟ افزود: به طور مثال مصرف کود شیمیایی در میوه ها از جمله عوامل ابتلا است. قبلا کود حیوانی داشتیم ولی امروز کود های ما نیترید دارد که به نیتروزامین تبدیل می شود که خود از اولین عوامل ایجاد کننده سرطان است. ابتلا به همین سادگی است. از این ساده تر نمی شود گفت. عوامل محیطی دست من و شما و دست قدرت و حکومت است. این مرحله در دست انسان ها است اما در آینده با هوش مصنوعی می توان میزان آلودگی را در مناطق مختلف تشخیص داد. در آینده هوش مصنوعی احتمالات ابتلا به سرطان را تشخیص خواهد داد امروز هم کلونوسکوپی با ۵ سال پیش بسیار متفاوت شده است.

/شفقنا

ما را در
گوگل نیوز دنبال کنید