اقتصادی ۱۴۰۳/۰۹/۱۰

حذف کامل ارز ترجیحی به معنای بازگشت به سیستم کوپنی دهه ۶۰ و تشکیل صف‌های طولانی است

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: برخی از اعضای کمیسیون تلفیق، با حذف کامل ارز ترجیحی و توزیع مستقیم کالا به مصرف‌کننده موافق هستند. در حالی که این روش به معنای بازگشت به سیستم کوپنی دهه ۶۰ و تشکیل صف‌های طولانی برای خرید کالاهای اساسی مانند پنیر و شیر است.

حذف کامل ارز ترجیحی به معنای بازگشت به سیستم کوپنی دهه ۶۰ و تشکیل صف‌های طولانی است

محمد حسین محمدی در رابطه با عملکرد کمیسیون تلفیق در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴، بیان کرد: در سال گذشته، ما حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیارد دلار ارز به منظور تأمین کالاهای اساسی داشتیم. با وجود این حجم از ارز، نتوانستیم تعادلی در وضعیت کالاهای اساسی کشور ایجاد کنیم. نرخ‌ها به شدت افزایش یافته و بسیاری از مردم، توان خرید گوشت و سایر مایحتاج ضروری زندگی را نداشتند.

وی افزود: اکنون، با آغاز فعالیت‌های دولت جدید، شاهد کاهش ۴ تا ۵ میلیارد دلاری در تأمین ارز برای کالاهای اساسی هستیم که این نگرانی‌ها را دوچندان می‌کند.

نماینده مردم دلفان و سلسله در مجلس با اشاره به تلاش برخی از اعضای کمیسیون تلفیق برای حذف کامل ارز ترجیحی، گفت: برخی از اعضای کمیسیون تلفیق، با حذف کامل ارز ترجیحی و توزیع مستقیم کالا به مصرف‌کننده موافق هستند و معتقدند این ارز باید به زنجیره نهایی یعنی مصرف کننده برسد؛ در حالی که این روش به معنای بازگشت به سیستم کوپنی دهه ۶۰ و تشکیل صف‌های طولانی برای خرید کالاهای اساسی مانند پنیر و شیر است؛ اگر دولت قادر به کنترل ارز اختصاص‌یافته به واردکنندگان نیست، چگونه می‌تواند زنجیره تأمین کالاهای اساسی را کنترل کند؟

وی افزود: در حال حاضر، گوشت یارانه‌ای وارد می‌شود، اما به دست چه کسانی می‌رسد؟ آیا توزیع آن به صورت عادلانه انجام می‌شود؟ تجربه شخصی من نشان می‌دهد که دسترسی به گوشت یارانه‌ای با مشکلاتی روبرو است. نگرانم که بودجه‌ی امسال، به یکی از فاجعه‌بارترین بودجه‌های سال‌های اخیر تبدیل شود. حتی در لایحه بودجه ۱۴۰۴، پیش‌بینی کرده اند که نرخ ارز نیمایی از ۲۸ هزار تومان به ۳۷۵۰۰ تومان برسد که این افزایش نرخ با افزایش تورم نیز همراه خواهد بود.

آقای محمدی خاطرنشان کرد: ترکیب کمیسیون تلفیق به هیچ وجه نشان‌ دهنده‌ی تخصص کافی نیست. شاید بیست یا سی کارشناس در آن حضور داشته باشند، اما بررسی نظرات کارشناسی آنها تعجب‌آور است. این موضوع بسیار نگران‌کننده است. به نظر می‌رسد بسیاری از نمایندگان بدون درک کامل موضوعات به آن‌ها رأی می‌دهند و این وضعیت بسیار خطرناک است.

/شفقنا

ما را در
گوگل نیوز دنبال کنید