سیاسی
ای کاش عشقی لال میشد و برای وام میلیاردی جوابیه نمیداد/ امثال رئیس بورس در این مملکت زیاد است/ آقای پزشکیان در اولین گام تعارض منافع را پیگیری کند
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس پس از آن که به همراه ۴ تنِ دیگر از مدیران این سازمان وامهای میلیاردی با بازپرداخت ۱۰ ساله و نرخ ۴ درصد دریافت کردند، مدعی شدند که کاری بر خلاف قانون انجام ندادهاند. اگر چه گفته میشود عشقی ساعتی قبل از سمت خود استعفا کرده است. اما موضوع وامهای روسا به خودشان امر جدیدی نیست و در سالهای گذشته نیز شاهد بودیم که مدیران دستگاهها از امکانات مجموعهها چگونه به نفع خود استفاده میکردند.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی نماینده ادوار مجلس در گفتوگو با اصلاحات نیوز با اشاره به دریافت وام ۴ درصدی مدیران بورس و لزوم اجرای راهکاری برای جلوگیری از این سواستفادهها بیان کرد: اتفاقی که افتاد عجیب و غریب نبود. در تمام دولتها بهویژه دوران مرحوم رئیسی این اتفاق رخ داده بود. رئیس جمهور سابق اگرچه واقعا دنبال مبارزه با فساد بود؛ اما برنامه نداشت و فقط شعار میداد.
بیشتر بخوانید:
وام عشقی آقای رییس به خودش! سه میلیارد نوش جان!
وام عشقی، شیوه مدیریت «مدیریت غارتی» است
افشای زوایای جدید از وام «عشقی»؛ تصویب وام میلیاردی بدون حضور ناظران مجلس
وی ادامه داد: تقاضای من از آقای پزشکیان این است که ابتدا موضوع تعارض منافع را در دستگاهها و سازمانها پیگیری کند. توضیحات آقای عشقی ناراحت کننده بود؛ ای کاش لال میشد، حرف نمیزد و نمک بر زخم مردم نمیپاشید. چه معنی دارد یک مدیر برای خودش تصمیم میگیرد که به خودش وام، پاداش و حقوق بالا دهد؟ خودش تصمیم گرفته به خودش وام میلیارد با سود ۴ درصدی بدهد! این همان حفرهایست که در دستگاهها وجود دارد. رئیس جمهور یک حکم صادر کند مبنی بر این که مدیران سازمانها و ادارات حق ندارند از منافع آن مجموعهای که در اختیار دارند، برای خود و خانودهشان سود ببرند. با همین حکم بخش عظیمی از فسادها جمع میشود.
زمانی که مدیر، به خودش پاداش میدهد، یعنی تعارض منافع وجود دارد. کشورهای جهان با مدیریت و رفع تعارض منافع توانستند فساد را مهار کنند. باید کاری کرد که مسئولان حق نداشته باشند برای خودشان پاداش، تسهیلات و امکانات در نظر بگیرند.
جعفرزاده با بیان اینکه «عشقی یک نمونه از صدها مدیر دیگر است» تصریح کرد: زمانی که مدیر، به خودش پاداش میدهد، یعنی تعارض منافع وجود دارد. کشورهای جهان با مدیریت و رفع تعارض منافع توانستند فساد را مهار کنند. باید کاری کرد که مسئولان حق نداشته باشند برای خودشان پاداش، تسهیلات و امکانات در نظر بگیرند. بعضی مدیران به بهای آسیب و ضرر به مجموعهای که در اختیار دارند، برای خود خانه، خودرو و سایر امکانات را فراهم کردند تا در اختیار خانوادهشان باشد. برخی مدیران علاوه بر خودرو مدیریت، یک خودرو و راننده هم برای فرزندانشان تدارک دیدهاند تا آنها را به مدرسه یا جاهای دیگر ببرد.
تقاضای من از آقای پزشکیان این است که ابتدا موضوع تعارض منافع را در دستگاهها و سازمانها پیگیری کند. توضیحات آقای عشقی ناراحت کننده بود؛ ای کاش لال میشد، حرف نمیزد و نمک بر زخم مردم نمیپاشید. چه معنی دارد یک مدیر برای خودش تصمیم میگیرد که به خودش وام، پاداش و حقوق بالا دهد؟ خودش تصمیم گرفته به خودش وام میلیارد با سود ۴ درصدی بدهد! این همان حفرهایست که در دستگاهها وجود دارد. رئیس جمهور یک حکم صادر کند مبنی بر این که مدیران سازمانها و ادارات حق ندارند از منافع آن مجموعهای که در اختیار دارند، برای خود و خانودهشان سود ببرند. با همین حکم بخش عظیمی از فسادها جمع میشود.
وی متذکر شد: شرکتهای دولتی و شبه دولتی را نگاه کنید که چه پاداشها و پولهایی برای خودشان در نظر گرفتهاند. زمانی که موضوع حقوق نجومی مطرح شد، ۹ نفر به دیوان شکایت کردند و توانستند تمام پولهایی که از آنها گرفته شده بود را پس بگیرند. چرا؟ چون از درزهای قانونی سواستفاده کرده بودند و قانون هم به آنها حق داد. عشقی به جای عذرخواهی، توجیه میکند و به همه مدیرانش هم یک نخود داده و همه را آلوده کرده است.
امثال آقای عشقی در این مملکت زیاد است. من شهرداری را میشناسم که خودش به خودش نامه داد، درخواست خانه سازمانی کرد و در نهایت هم خودش با نامه خودش موافقت کرد. این توهین به شعور مردم است. مدیران متخلف میگویند کجای قانون منع کرده است که ما چنین کاری نکنیم؛ بله راست میگویند. تعارض منافع اجرا نمیشود.
شما بیشتر برای کشور منابع ایجاد میکنید یا وزارت نفت؟ این که هر مدیری بگوید من خدمت بیشتری کردم پس نسبت به دیگران ارجحتر هستم که دیگر سنگ روی سنگ بند نمیشود. رئیسی واقعا دلش میخواست با فساد مبارزه کند اما بلد نبود و نمیدانست گلوگاه فساد کجاست. چهار نفر آدم با سواد هم اطرافش نداشت که مسیر را نشانش دهند. امثال آقای عشقی در این مملکت زیاد است. من شهرداری را میشناسم که خودش به خودش نامه داد، درخواست خانه سازمانی کرد و در نهایت هم خودش با نامه خودش موافقت کرد. این توهین به شعور مردم است. مدیران متخلف میگویند کجای قانون منع کرده است که ما چنین کاری نکنیم؛ بله راست میگویند. تعارض منافع اجرا نمیشود.
انتهای پیام/