گاز
افزایش واردات گاز طبیعی در چین
چین قصد دارد با ذخیره زغالسنگ و افزایش تولید، از کمبود زغالسنگ در طول فصل اوج تقاضا در تابستان جلوگیری کند.
به گزارش اصلاحات نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، چین تولید زغالسنگ خود را در ماه ژوئن به بالاترین سطح در ۶ ماه گذشته افزایش داد زیرا بهدنبال برآوردهکردن تقاضای برق با هدف خنککردن ساختمانهای تجاری و مسکونی در تابستان بود. بازرسیها به برخی معادن غیرفعال زغالسنگ اجازه داد تا فعالیت خود را از سر بگیرند.
اویلپرایس مینویسد؛ بر اساس دادههای اداره ملی آمار چین(NBS) که توسط رویترز منعکس شد، تولید زغالسنگ چین در ژوئن به فراتر از ۴۰۵میلیونتن رسیدکه بالاترین میزان از دسامبر ۲۰۲۳ بوده و در عین حال، افزایش ۳.۶درصدی نسبت به ژوئن سالگذشته را نشان میدهد.
در اوایل سالجاری، تولید زغالسنگ این کشور به دلیل بازرسیهای ایمنی متعدد در معادن بهدنبال حوادث مرگبار، با افت محسوسی مواجه شد. بهعنوان نمونه، تولید در استان شانشی، بزرگترین منطقه تولید زغالسنگ چین که نزدیک به ۳۰درصد از تولید داخلی این کشور را تشکیل میدهد، کاهش محسوسی داشتهاست. تولید زغالسنگ در چین در سالجاری میلادی پس از آنکه مقامات در استان شمالی شانشی در فوریه به معدنچیان دستور دادند تولید را کاهش داده تا بازرسیهای ایمنی را بین ماههای مارس تا مه انجام دهند و پس از وقوع چندین حادثه مرگبار در معادن این کشور در ماههای اخیر، دچار نوسان شد.
ریزش سطح تولید
بر اساس برآوردهای رویترز، برای مثال در آوریل، تولید زغالسنگ چین به پایینترین سطح از اکتبر ۲۰۲۲ کاهشیافت. این کاهش، نتیجه کاهش قیمت زغالسنگ و ادامه بازرسیهای سختگیرانه ایمنی در معادن بود. چین همچنان به تولید برق با زغالسنگ برای پاسخگویی به تقاضای روزافزون برق خود متکی است و بهرغم اینکه بزرگترین سرمایهگذار جهان در ظرفیت خورشیدی و بادی شناخته میشود، همچنان توسعه ظرفیتهای جدید برق را با بهرهگیری از سوخت زغالسنگ، در دستور کار دارد.
با استناد به دادههای cqcoal.com که ماه گذشته توسط بلومبرگ منتشر شد، چین پیش از تابستان سالجاری، بزرگترین مصرفکننده زغالسنگ در جهان، ۱۶۲میلیونتن زغالسنگ در پنج ماه اول سالذخیره کردهبود کهبرابر با حدود ۸.۵درصد از میانگین مصرف در این پنج ماه است، این کشور با پیشبینی اوج تقاضا در تابستان ذخایر مناسبی از زغالسنگ را ذخیره کردهاست، پس از چندین سالکمبود زغالسنگ در فصل اوج تقاضا در تابستان، امسال ممکن است اولین سالی باشد که چین دچار کمبود زغالسنگ نخواهد بود.
رشد تولید گاز طبیعی
اویلپرایس در گزارش دیگری آوردهاست، تولید گاز طبیعی چین نیز در نیمه اول سالجاری میلادی، ۶درصد نسبت به مدت مشابه سالقبل افزایش یافت زیرا شرکتهای دولتی در حال افزایش تولید داخلی از طریق راهاندازی میدانهای جدید هستند. بر اساس دادههای اداره ملی آمار چین (NBS)، تولید گاز طبیعی این کشور در ژانویه تا ژوئن به ۱۲۳.۶میلیارد مترمکعب رسیدکه ۶درصد نسبت به مدت مشابه سالقبل افزایش داشت.
بر اساس آمار رسمی گزارش شده توسط خبرگزاری شینهوا، تنها در ماه ژوئن، تولید گاز طبیعی چین ۹.۶درصد نسبت به ماه مشابه در سال۲۰۲۳، افزایش یافت. بهعنوان مثال، در اوایل سالجاری میلادی، غول انرژی دولتی سینوپک، تولید از یک میدان گاز طبیعی را آغاز کرد که ظرفیت تولید سالانه آن برابر با ۲میلیارد مترمکعب برآورد شدهاست. سینوپک در ماه مارس اعلام کرد این میدان که در استان سیچوان واقع شدهاست، دارای ذخایری حدود ۱۰۰میلیارد مترمکعب بوده که آن را به قطب مهمی در تولید گاز طبیعی چین تبدیل میکند.
افزایش واردات گاز
جدا از افزایش تولید داخلی، چین واردات گاز طبیعی را در سالجاری افزایش میدهد تا تقاضای فزاینده LNG را با قیمتهای پایینتر از دو سالگذشته برآورده کند. واردات گاز طبیعی چین، از جمله از طریق خط لوله و محمولههای LNG، در نیمه اول سال۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سالگذشته ۱۴.۳درصد افزایش یافتهاست. بهرغم حجم بالاتر گاز وارداتی، صورتوضعیت واردات چین در نیمه اول با ۰.۸درصد کاهش، به ۳۱.۷میلیارد دلار رسید، زیرا قیمت LNG نسبت به سطح سالقبل در اوایل سالجاری کمتر بود. چین واردات گاز طبیعی خود را در بازه زمانی ژانویه تا آوریل افزایشداد. هدف این کشور، ذخیره سوخت برای نیروگاهها قبل از تابستان در افت قیمتهای بینالمللی که در چهار ماهه اول سال۲۰۲۴ به نصف سطح سالگذشته رسیده بود، عنوان شد. تخمینزده میشود که حجم واردات گاز طبیعی چین بین ژانویه و آوریل نسبت به سالقبل میلادی، تا ۲۱درصد افزایش را تجربه کردهاست. یکی از مقامات شرکت پتروچاینا در ماه مه اعلام کرد؛ چین میتواند در سال۲۰۲۴ میلادی، رکورد واردات LNG خود در سال۲۰۲۱ را بشکند، زیرا بخشهای صنعتی و تجاری قرار است تقاضا برای سوخت فوقسرد را افزایش دهند.
چشمانداز انرژی چین
در گزارش «انرژی در افق۲۰۶۰ چین»، سینوپک اعلام کرد؛ انتظار میرود تقاضای نفتخام چین پیش از سال۲۰۲۷ میلادی، به اوج خود برسد. سینوپک در گزارش چشمانداز قبلی خود در سال۲۰۲۳، اعلام کردهبود که انتظار میرود مصرف نفت چین در اواخر دههجاری، بین سالهای ۲۰۲۶ تا ۲۰۳۰، به واسطه افق توسعه بهرهبرداری هرچه بیشتر از خودروهای الکتریکی در آیندهای نهچندان دور، به اوج خود برسد. سینوپک همچنین در گزارش اخیر خود اعلام کرد: میانگین رشد مصرف زغالسنگ چین که امنیت انرژی این کشور را تضمین میکند، در حدود سال۲۰۲۵ میلادی، کاهشی و حتی متوقف خواهد شد. از سوی دیگر، شاهد آن هستیم که مصرف گاز طبیعی این کشور، روبهرشد بوده و پیشبینی میشود تا پایان دههآینده، به اوج خود برسد.