اقتصادی
حذف ارز نیما گامی برای کاهش فساد و افزایش شفافیت در بازار ارز است
یک نماینده مجلس به تشریح چالشهای چند نرخی بودن ارز و تأثیر حذف ارز نیما بر اقتصاد پرداخت.
منصور علیمردانی در گفتوگو با اصلاحات نیوز درباره چند نرخی بودن دلار در کشور و حذف ارز نیمایی بیان کرد: وجود نرخهای مختلف ارز به نتیجه سیاستهای کنترل ارزی برمیگردد که در گذشته برای حمایت از تولید داخلی و مدیریت واردات و صادرات اتخاذ شدند؛ اما این سیاستها با گذشت زمان، منجر به ایجاد رانت، فساد و کاهش شفافیت در بازار ارز شدهاند.
وجود نرخهای مختلف ارز به نتیجه سیاستهای کنترل ارزی برمیگردد که در گذشته برای حمایت از تولید داخلی و مدیریت واردات و صادرات اتخاذ شدند؛ اما این سیاستها با گذشت زمان، منجر به ایجاد رانت، فساد و کاهش شفافیت در بازار ارز شدهاند.
وی تصمیم برای حذف ارز نیمایی را مثبت خواند و عنوان کرد: این اقدام گامی مهم در جهت یکپارچهسازی بازار ارز و افزایش شفافیت است. حذف ارز نیما میتواند به کاهش رانت و فساد، افزایش سرمایهگذاری و بهبود فضای کسبوکار کمک کند. البته در کوتاهمدت ممکن است برخی نوسانات در بازار ارز رخ دهد که نیازمند مدیریت دقیق است.
تصمیم برای حذف ارز نیمایی، یک تصمیم مثبت است، این اقدام گامی مهم در جهت یکپارچهسازی بازار ارز و افزایش شفافیت است. حذف ارز نیما میتواند به کاهش رانت و فساد، افزایش سرمایهگذاری و بهبود فضای کسبوکار کمک کند. البته در کوتاهمدت ممکن است برخی نوسانات در بازار ارز رخ دهد که نیازمند مدیریت دقیق است.
این نماینده مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا برخی کالاهای وارد شده توسط ارز نیما با قیمت ارز آزاد به دست مصرف کننده میرسد، اظهار کرد: این ادعا تا حدودی درست است که در گذشته برخی واردکنندگان از اختلاف قیمت ارز نیمایی و بازار آزاد سوءاستفاده میکردند. با حذف ارز نیما و یکپارچهسازی بازار، این سوءاستفادهها کاهش خواهد یافت. اما برای اطمینان از اینکه کالاها با قیمت واقعی به دست مصرفکننده میرسند، نیاز به نظارت دقیق بر بازار و برخورد با تخلفات است.
کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، توسعه بخش غیرنفتی اقتصاد، افزایش سرمایهگذاری خارجی، بهبود محیط کسبوکار، کنترل تورم و شفافیت بیشتر در سیاستگذاری اقتصادی از جمله راهکارهایی هستند که میتوانند به ثبات بازار ارز کمک کنند.
در گذشته برخی واردکنندگان از اختلاف قیمت ارز نیمایی و بازار آزاد سوءاستفاده میکردند. با حذف ارز نیما و یکپارچهسازی بازار، این سوءاستفادهها کاهش خواهد یافت. اما برای اطمینان از اینکه کالاها با قیمت واقعی به دست مصرفکننده میرسند، نیاز به نظارت دقیق بر بازار و برخورد با تخلفات است.
علیمردانی ضمن بیان این مطلب که «برای ثبات بیشتر بازار ارز، نیازمند اصلاحات ساختاری در حوزه اقتصاد هستیم» خاطرنشان کرد: کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، توسعه بخش غیرنفتی اقتصاد، افزایش سرمایهگذاری خارجی، بهبود محیط کسبوکار، کنترل تورم و شفافیت بیشتر در سیاستگذاری اقتصادی از جمله راهکارهایی هستند که میتوانند به ثبات بازار ارز کمک کنند.
انتهای پیام/