اجتماعی
رفع فیلتر فشار را از روی مردم و کسبوکارها بر میدارد/ بسیاری از کسبوکارها به دلیل فیلترینگ نمیتوانند کار خود را در ایران ادامه دهند
یک عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی بر این عقیده است که رفع فیلتر شبکههای اجتماعی جنبه روانی برای مردم دارد و اگر پایدار باشد، میتوان امید داشت که بسیاری از کسبوکارها و افراد متخصص فعالیت خود را در ایران ادامه دهند.
رضا الفت نسب در گفتوگو با اصلاحات نیوز درباره رفع فیلتر شبکههای اجتماعی پر استفاده نزد مردم بیان کرد: رفع فیلترینگ بیشتر جنبه روانی پیدا کرده است و اگر اتفاق افتد، فشار روانی که روی جامعه وجود دارد کمتر شده و حال مردم بهتر میشود؛ البته اگر این موضوع پایدار باشد. در سالهای اخیر که شبکههای اجتماعی پر طرفدار فیلتر شدند، استفاده مردم تغییری نکرد و با وجود این که میبایست هزینه زیادی را بابت فیلترشکن انتخاب کنند، اما این مسیر را انتخاب نکردند و به سوی پلتفرمهای داخلی نرفتند؛ دقیقا برخلاف آن چیزی که تصمیمگیران میخواستند. طبیعتا رفع فیلتر در این شرایط اقتصادی هزینههای مردم را کاهش میدهد.
وی با تاکید بر لزوم پایدار بودن رفع فیلتر شبکههای اجتماعی تصریح کرد: مردم و بهویژه آن گروهی که کسبوکار آنلاین و مرتبط به اینترنت دارند باید اطمینان حاصل کنند که شرایط در حال بهبود است. فیلترینگ در ۳ سال اخیر ضربات متعدد و سنگینی به کسبوکارها وارد کرده است؛ شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات با مشکلات عجیبی در حوزه منابع انسانی روبهرو شدند، افراد متخصص خود را از دست دادند و عمده آنها مهاجرت کردند.
رفع فیلترینگ بیشتر جنبه روانی پیدا کرده است و اگر اتفاق افتد، فشار روانی که روی جامعه وجود دارد کمتر شده و حال مردم بهتر میشود؛ البته اگر این موضوع پایدار باشد. در سالهای اخیر که شبکههای اجتماعی پر طرفدار فیلتر شدند، استفاده مردم تغییری نکرد و با وجود این که میبایست هزینه زیادی را بابت فیلترشکن انتخاب کنند، اما این مسیر را انتخاب نکردند و به سوی پلتفرمهای داخلی نرفتند؛ دقیقا برخلاف آن چیزی که تصمیمگیران میخواستند. طبیعتا رفع فیلتر در این شرایط اقتصادی هزینههای مردم را کاهش میدهد.
الفت نسب با اشاره به نیروهای متخصصی که از ایران رفتند، متذکر شد: بسیاری از نخبگان این حوزه با توجه به شرایطی که برای اینترنت اتفاق افتاد نسبت به ادامه فعالیت در ایران نا امید شدند. عنوان میکردند که سالها درس خواندیم، تجربه کسب کردیم و حالا میخواهیم به دنبال اهداف و آرزوهایمان باشیم اما وضعیت ایران چنین شرایطی را فراهم نمیکند و نمیتوان فعالیت داشت. باید بپذیریم که این افراد جوان و جویای نام هستند و به دنبال توسعه کسب و کار خود هستند. رفع فیلتر میتواند باعث شود که این جوانان در کشور بمانند و کسبوکار خود را در اینجا دنبال کنند.
فیلترینگ در ۳ سال اخیر ضربات متعدد و سنگینی به کسبوکارها وارد کرده است؛ شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات با مشکلات عجیبی در حوزه منابع انسانی روبهرو شدند، افراد متخصص خود را از دست دادند و عمده آنها مهاجرت کردند.
وی افزود: با رفع فیلتر، تمرکز کسبوکارهای اینترنتی روی فعالیتشان بیشتر میشود، افراد جدید هم ترغیب میشوند تا وارد این فضا شوند و در این بستر کسب و کار خود را راه اندازی کنند. اگر چه پول درآوردن از این فضا ساده نیست، اما یک نقطه شروع است و اگر من جای حاکمیت باشم، به جای بستن و فیلترینگ، شروع به آموزش و فرهنگسازی در راستای خرید و فروش و مراقبت از فضا میکردم.
با رفع فیلتر، تمرکز کسبوکارهای اینترنتی روی فعالیتشان بیشتر میشود، افراد جدید هم ترغیب میشوند تا وارد این فضا شوند و در این بستر کسب و کار خود را راه اندازی کنند.مهمترین بخش فیلترینگ، هزینه سنگینیست که به مردم تحمیل شد. در صورت رفع فیلتر، این هزینه از روی دوش مردم برداشته میشود. امیدوارم این اتفاق هرچه سریعتر رخ دهد و همه بگویند خداروشکر یک فردی وعدهای داد و به حرفش عمل کرد.
این عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی درباره شرایط سخت کنونی کسبوکارها و شرکتهای حوزه تکنولوژی گفت: بهعنوان مثال در همین فضای فیلترینگ و اینترنتی که رضایتبخش نیست؛ از کسبوکارهای این حوزه مالیات هم گرفته میشود. یعنی هم فیلترینگ وجود دارد، هم باید مالیات پرداخت شود؛ مانند آنچه برای بلاگرهای اینستاگرامی اتفاق افتاد. این اصلا کار درستی نیست که هم بسته باشد، هم مالیات گرفته شود. اگر فضا باز باشد، دریافت مالیات هم توجیه دارد.
اینستاگرام، تلگرام و واتساپ اهمیت بیشتری برای جامعه دارد. البته برخی از برنامههای تخصصی فیلتر هستند که حتما باید رفع فیلتر شوند. پس از رفع فیلتر میتوان فضایی بهوجود آورد تا به پلتفرمهای داخلی هم توجه و یک فضای رقابتی ایجاد شود.
الفت نسب خاطرنشان کرد: مهمترین بخش فیلترینگ، هزینه سنگینیست که به مردم تحمیل شد. در صورت رفع فیلتر، این هزینه از روی دوش مردم برداشته میشود. امیدوارم این اتفاق هرچه سریعتر رخ دهد و همه بگویند خداروشکر یک فردی وعدهای داد و به حرفش عمل کرد. اینستاگرام، تلگرام و واتساپ اهمیت بیشتری برای جامعه دارد. البته برخی از برنامههای تخصصی فیلتر هستند که حتما باید رفع فیلتر شوند. پس از رفع فیلتر میتوان فضایی بهوجود آورد تا به پلتفرمهای داخلی هم توجه و یک فضای رقابتی ایجاد شود. اگر فضا رقابتی باشد، مردم هم همراهی میکنند اما با روشهایی مانند فیلترینگ، جامعه هیچ همراهی نخواهد کرد. مردم باید حق انتخاب داشته باشند.
انتهای پیام/