سیاسی ۱۴۰۳/۰۷/۲۱

فلاحت پیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی:

درخواست نمایندگان انقلابی برای ساخت سلاح هسته‌ای در راستای منافع اسرائیل است

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه گفت: طرح درخواست تغییر راهبرد دفاعی و هسته‌ای ایران در میانه جنگ تنها در راستای منافع اسراییل قابل ارزیابی است.

درخواست نمایندگان انقلابی برای ساخت سلاح هسته‌ای در راستای منافع اسرائیل است

روزنامه اعتماد با حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس دهم گفت‌وگو کرده است.

به گزارش اعتماد، بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

طرح درخواست تغییر راهبرد دفاعی و هسته‌ای ایران در میانه جنگ تنها در راستای منافع اسراییل قابل ارزیابی است.
تمام کشورهایی که به بمب هسته‌ای رسیدند، اعم از ایالات‌متحده امریکا که اولین بمب را ساخت و در هیروشیما و ناکازاکی به کار گرفت تا آخرین کشورها مثل اسراییل، کره‌شمالی و پاکستان، همه در روندی مخفی به بمب رسیدند. علت این امر نیز این است که براساس تجربه راه‌های پیموده شده کشورها – به خصوص در خاورمیانه – می‌بینیم که کشورها در مسیر رسیدن به بمب و سلاح هسته‌ای، مورد هدف قرار گرفتند. به عنوان مثال اسراییل در ۱۹۸۱ تاسیسات هسته‌ای عراق را بمباران کرد و بعد در مورد سوریه نیز این اقدام را انجام داد.
من معتقدم طرح مساله «نیاز ایران به داشتن بمب یا سلاح هسته‌ای» در شرایطی که کشور چنین برنامه‌ای ندارد به معنای دادن ‌گرای تاسیسات هسته‌ای و اقدام بسیار خطرناکی است که برخی نمایندگان و سیاسیون کشور انجام می‌دهند.
باید توجه ویژه داشت که اسراییل به خاطر جنایات انجام داده در غزه، سعی دارد برای تداوم این جنایات در غزه و لبنان بهانه تازه پیدا کند و موضوع هسته‌ای در ایران می‌تواند اجماعی علیه ایران به سود اسراییل انجام بدهد و حملات و خرابکاری‌های این رژیم را توجیه کند.
اگر نمایندگان دید راهبردی دارند، در شرایطی که جنگ به مرحله عملیاتی رسیده تبلیغاتی از این نوع به ضرر کشور تمام می‌شود.
نمایندگان به جای این کار می‌توانند روسیه و برخی مسوولان را تحت سوال قرار بدهند و سوال کنند که وقتی سال‌ها شعار همکاری راهبردی با روسیه و چین سر می‌دادند، علت غیب راهبردی این دو کشور در ماه‌های سختی ایران چیست.
نمایندگان باید امروز این سوال را طرح کنند که چرا سوخو ۳۵ و اس- ۴۰۰ به ایران تحویل داده نمی‌شوند.پیگیری این مسائل است که در شرایط فعلی می‌تواند ارزش راهبردی داشته باشد تا درخواست برای تغییر دکترین دفاعی و دفاع از سلاح هسته‌ای.

پی نوشت: حسنعلی اخلاقی امیری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از امضای نامه‌ای توسط ۳۹ نفر از نمایندگان مجلس به شورای عالی امنیت ملی و درخواست آنها درباره تجدید نظر در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

ما را در
گوگل نیوز دنبال کنید