سیاسی
نباید وارد فتنهای شویم که طراح آن نتانیاهو بوده است
حشمت الله فلاحت پیشه پیش از این و چند روز بعد از روی کارآمدن پزشکیان، در گفتگویی اعلام کرد که برای دکتر پزشکیان هم فتنهای ایجاد خواهد شد توسط اسرائیل، همانطور که برای روحانی و خاتمی هم ایجاد شده بود. او حالا بر این عقیده است که دولت چهاردهم نباید در دام فتنهای که نتانیاهو و جریان نفوذ پهن کردهاند وارد شود.
حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده سابق مجلس و کارشناس سیاست خارجی در گفتوگو با اصلاحات نیوز، به شرایط کشور پس از ترور اسماعیل هنیه اشاره میکند و میگوید: من معتقدم این موضوع چند بعد دارد. بعد اول این است که آنچه که در محافل سیاسی و رسانهای تقدم پیدا کرده، حیثیتی کردن موضوع و فشار وارد کردن بر مسئولان کشور برای گرفتن انتقام است. البته که ایران حق این کار را دارد.
چرا کسی نمیپرسد چه سهلانگاریهایی در ترور شهید هنیه رخ داده است؟
وی ادامه داد: جای سوال این است چرا کسی نمیپرسد چه سهل انگاریهایی در این ترور رخ داده است. به هر حال ایران و اسرائیل در شرایط شبهه جنگ به سر میبرند و اسرائیلیها از هر شرایط و شکاف امنیتی برای وارد کردن ضربه به ایران استفاده میکنند. حتی کسانی که در این رابطه مسئولیت دارند، به جای این که پاسخگو باشند، سعی میکنند یک بار فشار حیثیتی برای گرفتن انتقام به مسئولین وارد کنند.
فلاحت پیشه با بیان این نکته که دستگاههای امنیتی در این رابطه باید پاسخگو باشند، گفت: همه کوتاهیها و این که احیانا نفوذیهایی وجود دارد، باید پیگیری شود و اگر این کار صورت نگیرد، در آینده نیز باید منتظر چنین جنایتهایی باشیم.
نباید وارد فتنهای شویم که طراح آن نتانیاهو بوده است
او میگوید: من از ابتدای ۷ اکتبر یک تحلیلی را ارائه کردم و آن هم این است که نتانیاهو به دنبال یک فتنه است، تا ایران را درگیر کند. از همین رو در تحلیل کلان، باید این موضوع را یک فتنه ببینیم. مثلا در زمان جنگ عراق، همه آن را یک جنگ دیدند، سینه سپر کردند و به جبههها رفتند. اما الان یک فتنه است و کشور از ورود به این فتنه باید پرهیز کند. اگر نتانیاهو در راس دولت اسرائیل نباشد، تحت تعقیبترین فرد در دنیا میشود. سعی دارد تا جنگ با غزه را ادامه دهد و تلاش میکند جنگ را به سمت ایران هم ببرد.
در حادثه ترور هنیه، همه کوتاهیها و این که احیانا نفوذیهایی وجود دارد، باید پیگیری شود و اگر این کار صورت نگیرد، در آینده نیز باید منتظر چنین جنایتهایی باشیم.
رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی با بیان این که جنگ یک پازل است، گفت: پازل تا وقتی تکمیل نشود، کسی نمیداند چه نتیجهای دارد. در پازل جنگ مقدمات جنگ شاید قابل توجیه باشد، ولی خود جنگ نیست. سیاستمدارن وقتی متوجه میشوند دچار جنگ شدهاند که پازل جنگ تکمیل شده باشد و ببینند یک جهنم برای خودشان و مردمشان درست کردهاند. کسانی که این واقعه را حیثیتی میکنند درک کنند که در شرایط کنونی اسرائیل از اطراف دچار چالش امنیتی است و آنچه که استثنا است، اقدامات امنیتی است که علیه ایران انجام میدهد.
فلاحت پیشه میگوید : در شرایط فعلی دلیلی وجود ندارد که کشور را وارد فتنهای کنیم که طراح آن نتانیاهو بوده است.
سیاستمدارن وقتی متوجه میشوند دچار جنگ شدهاند که پازل جنگ تکمیل شده باشد و ببینند یک جهنم برای خودشان و مردمشان درست کردهاند. کسانی که این واقعه را حیثیتی میکنند درک کنند که در شرایط کنونی اسرائیل از اطراف دچار چالش امنیتی است و آنچه که استثنا است، اقدامات امنیتی است که علیه ایران انجام میدهد.
او میگوید: ابزارهای مختلفی در محور مقاومت وجود دارد و ضربههای مختلفی هم میتوان به کار برد. اما اگر سریعا جریان نفوذ در کشور کشف نشود، اگر سهل انگاریهای امنیتی ادامه پیدا کند، بازهم باید منتظر باشیم که صهیونیستها در خاک کشور دست به اقداماتی بزنند. لذا معتقدم باید بپذیریم کسانی که مسئولیت پذیرفتند، نتوانستند مانع از جریان نفوذ شوند، تقصیر خود آنها کمتر از نتانیاهو در کشیدن جنگ به کشور نیست. یکی از برنامههای جریان نفوذ، کشیدن ایران به جنگ است.
فلاحت پیشه با بیان اینکه اکنون اسماعیل هنیه در خاک ایران شهید شده و ایران باید پاسخ بدهد، گفت: اگر این پاسخ صورت گرفت و بلافاصله جریان نفوذ و نتانیاهو یک ضربه دیگر وارد کرد، آن موقع بازهم کشور را باید به جنگ نزدیکتر کرد. جریان نفوذ و نتانیاهو دو روی یک سکه هستند.
این کارشناس میگوید : این بار ایران و جریان مقاومت پاسخ مشترکی را انجام خواهند داد. در گذشته هم یک عملیات جریان مقاومت انجام داد و یکی هم عملیاتی که ایران با بیش از ۳۰۰ موشک خاک اسرائیل را هدف قرار داد.
مسئولانی که مدعی شدند کانالهای نفوذ دشمن را بستهاند، باید پاسخگو باشند
فلاحت پیشه میگوید : این بار عملیات هیبریدی مشترکی حتما انجام میشود اما معتقدم عملیات باید بازدارنده باشد، اما از همه مهمتر از عملیات، مسئولان باید تکلیف جریان نفوذ و سهلانگاری های امنیتی را روشن کند. همانطور که در عرصههای اقتصادی با آفتهایی به نام بلوفهای امنیتی مواجه هستیم، در عرصه امنیتی هم متاسفانه خوشبینی مسئولان هم ناشی از بلوفهای امنیتی است. مسئولینی که مدعی شدند کانالهای نفوذ دشمن را بستهاند، باید پاسخگو باشند.
نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه ایران در شرایط پیشاجنگی به سر میبرد، گفت: در ابتدا باید استحکامات امنیتی و پدافندی امنیتی انجام شود، ضمن اینکه اجازه داده نشود دو روی سکه یعنی جریان نفوذ و نتانیاهو، کشور را در شرایط اضطرار قرار دهند. اسرائیلیها سعی کردند ضربه مشترکی به مقاومت و امنیت ملی ایران بزنند برای همین هنیه را در تهران ترور کردند. نتیجه منطقی این است که ایران و جریان مقاومت به صورت هیبریدی و مشترک باید این انتقام را بگیرند.
این کارشناس سیاست خارجی ادامه میدهد: من معتقدم جریان مقاومت یک هویت مستقل و فرا ملی دارد. حتی سپاه قدس هم زمانی که برنامه عملیات را شکل میدهد، فراملی عمل میکند و نباید برای دولت پزشکیان خللی ایجاد کند. به هرحال او با سیاست تنشزدایی روی کار آمده است.
اجازه داده نشود دو روی سکه یعنی جریان نفوذ و نتانیاهو، کشور را در شرایط اضطرار قرار دهند. اسرائیلیها سعی کردند ضربه مشترکی به مقاومت و امنیت ملی ایران بزنند برای همین هنیه را در تهران ترور کردند. نتیجه منطقی این است که ایران و جریان مقاومت به صورت هیبریدی و مشترک باید این انتقام را بگیرند.
نتانیاهو مخالف هر گونه دیپلماسی با محوریت ایران است
فلاحت پیشه میگوید: من در گذشته هم گفتم که آقای خاتمی و روحانی دچار فتنه شدند و حتما هم برای دکتر پزشکیان فتنهای صورت میگیرد و همان موقع پیشبینی کرده بودم این فتنه توسط اسرائیل صورت میگیرد و در راستای شکست سیاست تنشزدایی اوست. حتی پزشکیان بعد از روی کار آمدن اعلام کرد که حاضر است با کشورهای مختلف برای پایان دادن به جنگ غره همکاری کند اما نتانیاهو مخالف هرگونه دیپلماسی است که ایران را در محوریت خودش قرار دهد.
قبلا هم عرض کردم که توسط اسرائیل برای دکتر پزشکیان هم فتنهای ایجاد خواهد شد، همانطور که برای روحانی و خاتمی هم ایجاد شده بود. بنابراین دولت چهاردهم نباید در دام فتنهای که نتانیاهو و جریان نفوذ پهن کردهاند وارد شود.
او با تاکید بر اینکه پزشکیان باید دیپلماسی دولت خودش و سیاست تنشزدایی خود را فعال کند، گفت: متاسفانه ایران و آمریکا در جلوگیری از شروع جنگ بهم نزدیکتر هستند تا ایران و روسیه. به همین دلیل است که آقای مدودف نفر دوم روسیه رسما اعلام میکند که منطقه چارهای جز جنگ تمام عیار ندارد و دلیلش این است که سیاست روسیه تداوم جنگ است و روسها خواهان این هستند پیش از روی کار آمدن ترامپ، خاورمیانه دچار یک جنگ تمام عیار شود.
انتهای پیام/