نفت و پتروشیمی ۱۴۰۳/۰۸/۱۲

پیامدهای انتخابات ایالات متحده بر صنعت نفت؛

تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار نفت

یکی از پیامدهای مهم انتخابات ایالات متحده تاثیر آن بر بازار نفت و قیمت آن است. بطوریکه انتخاب مجدد ترامپ می‌تواند با یک استراتژی تولید انرژی گسترده، عرضه نفت را افزایش و قیمت‌ها را کاهش دهد.

تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار نفت

به گزارش اصلاحات نیوز به نقل از انرژی پرس؛ شرکت‌های نفت و گاز در آمریکا مشتاقانه منتظر آغاز شمارش معکوس برای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هستند که در آن کامالا هریس، نامزد دموکرات با موضع سختگیرانه در قبال صنعت سوخت‌های فسیلی با رقیب جمهوری‌خواه خود، دونالد ترامپ، مخالف سیاست‌های آب و هوایی رقابت خواهد کرد.

شاخص‌ها نشان می‌دهند که کامالا هریس پس از رسیدن به کاخ سفید، در رقابت خود با صنعت سوخت‌های فسیلی از جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده تهاجمی‌تر خواهد بود. بطوریکه، هریس از زمان تصدی سمت دادستان کل ایالت کالیفرنیا در سال ۲۰۱۰، در طرح شکایت علیه شرکت‌های نفت و گاز در آمریکا تردیدی نداشته و حتی اکسون‌موبیل را متهم به گمراه کردن مردم در مورد تغییرات آب و هوایی کرده است. از سوی دیگر، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده دست از حمایت شرکت‌های نفت و گاز در آمریکا برنمی‌دارد و متعهد می‌شود در صورت پیروزی در رقابت‌های ریاست‌جمهوری، از آن‌ها حمایت سخاوتمندانه بکند.

تاثیر انتخابات بر بازار نفت

به باور کارشناسان، انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا به دلیل سیاست‌های انرژی احزاب مختلف، نوساناتی را در بازار نفت ایجاد می‌کند. حزب جمهوری خواه عموماً مقررات و سیاست‌های تشویقی کمتری در بخش انرژی اتخاذ می‌کند، در حالی که حزب دموکرات موضع سخت گیرانه‌تری در مورد حفاظت از محیط زیست و انتقال به انرژی‌های تجدیدپذیر دارد. این تغییرات سیاستی بدون تردید بر قیمت نفت، تعادل عرضه و تقاضا و سرمایه‌گذاری‌های بخش تأثیر می‌گذارد. به عنوان مثال، با روی کار آمدن جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰، ایالات متحده مقررات زیست محیطی سخت‌تری را اعمال و بر سرمایه‌گذاری در انرژی‌های پاک تمرکز کرد که بر عرضه و تقاضای جهانی نفت تأثیر گذاشت و منجر به نوسان قیمت‌ها شد. این وضعیت را می‌توان یکی از عوامل افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی از کاهش تولید نفت آمریکا دانست.

سیاست‌های انرژی ایالات متحده تأثیر مستقیمی بر هزینه‌های تولید و امنیت عرضه دارد. به عنوان مثال، در دوره‌هایی که روسای جمهور جمهوری‌خواه به قدرت رسیدند، انگیزه‌ها برای تولید هیدروکربن افزایش یافت و برای کاهش قیمت نفت در ظرفیت تولید سرمایه‌گذاری شد. در مقابل، رؤسای جمهور دموکرات با اولویت دادن به رویکرد تولید سازگار با محیط زیست و انرژی‌های تجدیدپذیر، هدفشان اجرای سیاست‌های محدودتر بر تولید نفت بود.

فشار دولت بایدن بر پروژه‌های سوخت فسیلی به ویژه در سال ۲۰۲۲ و محدودیت‌هایی که بر پروژه‌های زیرساختی اعمال کرده، منجر به افزایش هزینه‌های تولید و تضعیف نفوذ ایالات متحده در بازارهای جهانی نفت شده است. این وضعیت، همراه با انتخابات آینده، احتمالاعدم تعادل در امنیت عرضه ایالات متحده ایجاد کند و بر رقابت آن در بازار جهانی تأثیر بگذارد.

تأثیر انتخابات ایالات متحده بر قیمت نفت عموماً در کوتاه مدت نوساناتی ایجاد می‌کند، اما در بلندمدت نیز می‌تواند منجر به تغییرات دائمی شود. به عنوان مثال، با روی کار آمدن دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶، افزایش قابل توجهی در تولید نفت و کاهش نسبی قیمت‌ها مشاهده شد. در دوران بایدن، به دلیل سیاست‌های حساس زیست‌محیطی، محدودیت‌هایی در عرضه وجود داشت که باعث افزایش دوباره قیمت‌ها شد.

در صورت پیروزی مجدد دموکرات‌ها در انتخابات آتی، انتظار می‌رود مقررات زیست محیطی افزایش یابد و سرمایه گذاری‌های بیشتری برای کاهش انتشار کربن انجام شود. در این صورت پیش‌بینی می‌شود مقررات سخت‌گیرانه‌تری برای تولید سوخت فسیلی اعمال شود که باعث کاهش عرضه نفت و افزایش قیمت می‌شود. برعکس، اگر جمهوری خواهان پیروز شوند، یک استراتژی تولید انرژی گسترده‌تر می‌تواند عرضه نفت را افزایش و قیمت‌ها را کاهش دهد.

انتخابات ایالات متحده نه تنها بر سیاست‌های انرژی داخلی بلکه بر استراتژی‌های انتقال انرژی جهانی نیز تأثیر می‌گذارد. سرمایه‌گذاری‌های حزب دمکرات در انرژی‌های تجدیدپذیر و تلاش برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی می‌تواند روندی جهانی به سمت کاهش مصرف نفت ایجاد کند. این وضعیت پتانسیل کاهش تقاضای نفت و تثبیت قیمت‌ها را در بلندمدت دارد.

ایفای نقش رهبری آمریکا در این فرآیند می‌تواند کشورهای دیگر را نیز به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر سوق دهد و باعث تغییر تعادل عرضه و تقاضا در اقتصاد جهانی نفت شود. در این زمینه، با توجه به نتایج انتخابات، پیشتازی آمریکا در انتقال انرژی می‌تواند با تسریع انتقال به انرژی‌های تجدیدپذیر در سراسر جهان، تقاضای نفت را به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار دهد.

چرا قیمت نفت محدود شد

تنش‌های سیاسی در خاورمیانه و به‌ویژه تنش‌ها در روابط اسرائیل و ایران، نوساناتی را در بازار جهانی نفت ایجاد کرده است. اظهارات اخیر ایالات متحده مبنی بر اینکه اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران نباید بر زیرساخت‌های نفتی متمرکز شود، تا حدودی نگرانی‌ها در مورد اختلالات عرضه نفت را کاهش داده و منجر به کاهش قیمت‌ها شده است. تحولات در سیاست‌های انرژی مصرف کنندگان عمده مانند ایالات متحده و چین، به ویژه اقدامات چین برای مقابله با کاهش رشد اقتصادی و افزایش ذخایر نفت در ایالات متحده، بر قیمت‍‌ها تأثیر گذاشته است.

گزارش رسانه‌ها مبنی بر اینکه اسرائیل به تاسیسات نظامی ایران حمله نخواهد کرد، باعث کاهش قیمت نفت شد و تا حدی خطر تشدید درگیری در خاورمیانه را که یک سوم عرضه جهانی را تشکیل می‌دهد، کاهش داده است. بطوریکه قیمت نفت خام برنت حدود ۶ درصد کاهش یافت و به ۷۱ دلار در هر بشکه رسید. اظهارات نتانیاهو به دولت بایدن مبنی بر اینکه اهداف حملات به جای زیرساخت‌های انرژی، تأسیسات نظامی خواهد بود، موجب تسکین بازار گسترده‌تر شده است.

قیمت نفت در هفته‌های اخیر به دلیل تحولات سیاسی در خاورمیانه و همچنین نگرانی‌ها در مورد کندی رشد اقتصاد چین در نوسان بوده است. ایالات متحده تصمیم گرفته است برای حفاظت از متحد خود به ویژه پس از حملات حزب الله به اسرائیل، از منطقه حمایت نظامی کند. این امر نگرانی‌ها را افزایش داده که درگیری ممکن است به چرخه تلافی‌جویانه تبدیل شود و صادرات نفت از خاورمیانه را مختل کند.

از سوی دیگر، گام‌های چین برای حفظ شتاب رشد خود نیز باعث ایجادعدم اطمینان در تقاضای نفت می‌شود. شکست چین در اعلام مشوق‌های جدید در زمینه‌های حیاتی مانند بخش املاک و مستغلات، نگرانی‌های رشد را افزایش داده و قیمت‌ها را به دلیل نگرانی از کاهش تقاضای نفت تحت تأثیر قرار داده است. در هفته‌های اخیر، درگیری‌ها در خاورمیانه و نقش اقتصاد چین در تقاضای نفت به عنوان عوامل تعیین کننده در بازار جهانی نفت نمایان می‌شود.

همچنین، افزایش ذخایر نفت خام آمریکا سوالاتی را در مورد تعادل عرضه و تقاضا در بازارهای جهانی ایجاد کرده است. بر اساس داده‌های موسسه نفت آمریکا، ذخایر نفت ۱۰.۹ میلیون بشکه افزایش یافته که بسیار بالاتر از انتظارات بازار است. این افزایش انتظارات مازاد عرضه را افزایش داده و افزایش قیمت‌ها را محدود کرده است. در عین حال، کاهش برآوردهای تقاضا توسط اوپک از نگرانی‌های بلندمدت در مورد عرضه مازاد در بازار حمایت می‌کند.

ترجیح شرکت‌های نفتی؟

بدون تردید نتیجه انتخابات ایالات متحده تاثیر جدی بر اینده بازار نفت خواهد داشت و در این راستا، بسیاری از شرکتهای نفت و گاز ایالات متحده حمایت جدی از ترامپ دارند. برای نمونه، شرکت‌های نفت و گاز آمریکایی و مدیران آن‌ها برای پاسخ به درخواست ترامپ برای حمایت از او شتاب داشته و در صدر فهرست کمک‌کنندگان به کمپین او و کمیته‌های اقدام سیاسی او قرار گرفته‌اند.

وقتی انرژی پاک سلطه نفت و گاز را به چالش می‌کشد، برخی از رهبران صنعت و متحدان آن‌ها مانند سرمایه‌گذارانو سیاست‌گذاران از این هراس دارند که در آستانه یک افول نهایی قرار بگیرند. اگر نامزد دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود، می‌تواند با اتخاذ سیاست‌ها و مقرراتی که منجر به کاهش مصرف نفت شود، فرا رسیدن آن لحظه را تسریع بخشد. با این حال، اگر پیروزی نصیب ترامپ شود، شرکت‌های نفت و گاز در آمریکا روی این امر حساب باز می‌کنند که او موتور انتقال به انرژی پاک را متوقف، تقاضا برای نفت و گاز را افزایش و به تداوم تسلط بر آن کمک می‌کند. انتظار می‌رود با توجه به اینکه ایالات متحده بزرگترین تولید کننده و صادرکننده گاز طبیعی است و سود شرکت‌هایی مانند اکسون موبیل و شورون افزایش یافته است، تولید نفت آمریکا نیز به رکورد بالایی برسد.

ما را در
گوگل نیوز دنبال کنید