آب و برق ۱۴۰۳/۱۰/۲۸

تاثیر استخراج رمزارزها بر شبکه برق کشور چقدر است؟

هر دستگاه استخراج رمز ارز به طور معمول حدود ۱۵ آمپر برق مصرف می‌کند و این مصرف بالا، فشار زیادی بر شبکه برق وارد کرده است.

تاثیر استخراج رمزارزها بر شبکه برق کشور چقدر است؟

رویداد۲۴ نوشت: مجید گودرزی، فعال صنعت برق، از نقش رمز ارز‌ها در تشدید ناترازی برق کشور و بحران انرژی خبر داد. به گفته گودرزی، استخراج رمز ارز‌ها به نقدینگی کشور افزوده، اما همزمان یکی از دلایلی است که باعث افزایش مصرف برق و ایجاد ناترازی در شبکه هم شده است.
این فعال حوزه انرژی گفت: هر دستگاه استخراج رمز ارز به طور معمول حدود ۱۵ آمپر برق مصرف می‌کند و این مصرف بالا، فشار زیادی بر شبکه برق وارد کرده است.

گودرزی همچنین به اتلاف انرژی در خطوط فرسوده انتقال اشاره کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا تلفات انرژی در این خطوط به حداقل، یعنی ۵ درصد، برسد. وی بر لزوم اصلاحات گسترده در صنعت برق و تخصیص کامل بودجه‌های مصوب وزارت نیرو برای بهبود وضعیت تاکید کرد.
این کارشناس صنعت برق همچنین به ضرورت ترانزیت برق به کشور‌های همسایه و صادرات انرژی در فصول غیر گرم سال اشاره کرد و گفت: قیمت گذاری برق زیر بهای تمام شده می‌تواند تولید برق را نابود کند.

گودرزی در ادامه از لزوم تغییر در سیاست‌های وزارت نیرو و اصلاحات در قرارداد‌های نیروگاهی و بخش‌های مختلف صنعت برق سخن گفت و تاکید کرد: باید به تولید کنندگان برق تعهدات جدی و محکم داده شود.
او در ادامه اضافه کرد: درصورتی که وزارت نیرو نتواند صورت وضعیت تولیدکنندگان را حداکثر ظرف یک هفته پرداخت کند، باید به آنها خسارت تاخیر تادیه بپردازد و در طرف مقابل تولیدکنندگانی که به هر دلیلی تولید نکنند هم باید به وزارت نیرو خسارت بپردازند، تعهد به تولید باید دو طرفه و محکم باشد.
گودرزی همچنین افزود: اگر قیمت برق شناور شد، اقساط وام‌های ارزی هم به قیمت روز دریافت شود. اما سرکوب قیمت برق و محاسبه دلاری اقساط وام‌ها، تولیدکنندگان را ورشکسته می‌کند.
او همچنین از مشکلات معیشتی کارکنان وزارت نیرو و بی‌توجهی به حقوق قانونی آنها انتقاد کرد و خواستار رسیدگی به این مسائل شد. گودرزی در نهایت، پیشنهاد کرد برای جلوگیری از بحران بیشتر، قوانین استفاده غیرمجاز از برق و پرداخت قبوض اصلاح شوند و نظارت جدی‌تری بر مصرف انرژی در کشور صورت گیرد.

ما را در
گوگل نیوز دنبال کنید