سیاسی
باید دست عوامل غیردانشگاهی از دخالت در امور دانشگاه کوتاه شود
یک استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: یکی از اولویتهای وزارت علوم در دولت چهاردهم باید کوتاه کردن دست عوامل غیردانشگاهی از دخالت در امور دانشگاه باشد.
احمد شیرزاد در گفتوگو با اصلاحات نیوز، درباره اولویتهای وزارت علوم در دولت چهاردهم، اظهار کرد: وزارت علوم مسئول اداره دانشگاهها نیست، اما تاثیر قابل توجهی در این زمینه دارد. مهمترین مسئولیت وزارت علوم اداره شدن درست دانشگاه از طریق انتخاب روسای مناسب است. در دورههای گذشته روسای دانشگاهها با اراده وزارتخانه انتخاب میشدند و نظر چهرههای دانشگاهی در نظر گرفته نمیشد؛ اما در دورههایی مانند دوره وزارت آقای مصطفی معین و جعفر توفیقی چهرههای دانشگاهی اجازه دخالت داشتند؛ البته من موافق تغییر روسای دانشگاه بلافاصله پس از تغییر وزیر علوم نیستم و معتقدم نباید جلوی دوره ریاست کسانی که مدیریت درستی در دانشگاه داشتند، گرفته شود، اما در ادامه، کار باید به روال خود برگردد و نظر دانشگاهیان مورد توجه قرار بگیرد.
به هیچ وجه موافق دخالت وزارت علوم در وضعیت اساتید نیستم. ممکن است این دخالتها در جایی به برخی اساتید کمک کند اما احتمال دارد در آینده تبدیل به بدعت بدی شود. اگر در دانشگاهی به کسی ظلم شده باید امکان شکایت موثر با رسیدگی بیطرفانه و دقیق وجود داشته باشد. به عنوان مثال در ماجرای اخراج دکتر فاضلی از دانشگاه حتما باید امکان رسیدگی وجود داشته باشد
وی افزود: بسیاری از آئیننامهها و دستورالعملهایی که طبق آنها به دانشگاهها اختیارات داده شده بود، در دولتهای گذشته بهخصوص دولت سیزدهم به سمت تمرکزگرایی رفتند که باید به روال عادی خود برگردند و دست عوامل غیر دانشگاهی برای دخالت در امور دانشگاه کوتاه شود.
بسیاری از آئیننامهها و دستورالعملهایی که طبق آنها به دانشگاهها اختیارات داده شده بود، در دولتهای گذشته بهخصوص دولت سیزدهم به سمت تمرکزگرایی رفتند که باید به روال عادی خود برگردند و دست عوامل غیر دانشگاهی برای دخالت در امور دانشگاه کوتاه شود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: مسئله بعدی، موضوع فضای دانشجویی است که باید نشاط به آن برگردد و امکان برگزاری جلسات بحث و گفتوگو و مناظره بیش از پیش فراهم شود؛ البته خود دانشجویان و انجمنهای دانشجویی باید در این زمینه تلاش کنند و بیشتر در صحنه حاضر شوند و وزارت علوم هم باید تلاش کند تا فضای آزادی بیان در دانشگاه بیشتر از گذشته باشد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به سوالی در مورد بازگشت اساتید اخراجی به دانشگاه، گفت: برخی مواقع ممکن است برای حل بعضی مسائل دست به کارهایی بزنیم که باعث بروز مشکلات بیشتری شود. من به هیچ وجه موافق دخالت وزارت علوم در وضعیت اساتید نیستم. ممکن است این دخالتها در جایی به برخی اساتید کمک کند اما احتمال دارد در آینده تبدیل به بدعت بدی شود. اگر در دانشگاهی به کسی ظلم شده باید امکان شکایت موثر با رسیدگی بیطرفانه و دقیق وجود داشته باشد. به عنوان مثال در ماجرای اخراج دکتر فاضلی از دانشگاه حتما باید امکان رسیدگی وجود داشته باشد، اما وزارت علوم نباید در موضع دخالت در این زمینه حاضر شود. باید امکان شکایت عادلانه وجود داشته باشد تا بتوان به حق و حقوق این افراد رسیدگی کرد.
انتهای پیام/