۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۰

غلامرضا ظریفیان معاون وزیر علوم در دولت خاتمی:

آموزش عالی کشور در حد و اندازه مدیریت بحران مسمومیت‌ها نیست/ تعطیلی مدارس دقیقا خواسته عاملین مسمومیت‌هاست

معاون وزیر علوم در دولت خاتمی با اشاره به ادامه روند مسمومیت دختران دانش آموز در سراسر کشور، به اصلاحات نیوز می‌گوید: ریشه این ماجرا باید هرچه سریعتر مشخص شود. هرچقدر که موضوع در ابهام بماند و در روند شناسایی مسببین اصلی تعلل شود، علاوه بر اینکه شایعات را گسترش می‌دهد، نگرانی مردم را هم افزایش می‌دهد.

آموزش عالی کشور در حد و اندازه مدیریت بحران مسمومیت‌ها نیست/ تعطیلی مدارس دقیقا خواسته عاملین مسمومیت‌هاست
غلامرضا ظریفیان معاون وزیر علوم در دولت خاتمی

غلامرضا ظریفیان معاون وزیر علوم در دولت خاتمی با اشاره به ادامه روند مسمومیت دختران دانش آموز در سراسر کشور، به اصلاحات نیوز می‌گوید: ریشه این ماجرا باید هرچه سریعتر مشخص شود. هرچقدر که موضوع در ابهام بماند و در روند شناسایی مسببین اصلی تعلل شود، علاوه بر اینکه شایعات را گسترش می‌دهد، نگرانی مردم را هم افزایش می‌دهد. به هر حال مسئله دانش آموزان، مسئله ای نیست که صرفا به خانواده‌هایشان مربوط شود، در واقع روحیه و عواطف عمومی مردم را جریحه دار می‌کند و این نگرانی جدی شده است. 

با تعطیلی مدارس مخالفم چرا که عاملین این اتفاق دقیقا همین خواسته را دارند. آنها با ایجاد ناامنی احتمالا به دنبال انتقام جویی از دختران هستند یا اینکه به طور کلی ناامنی عمومی ایجاد کنند. تعطیلی مدارس آنها را به هدفشان می‌رساند

وی ادامه داد: ممکن است درباره مسمومیت ها در اخبار کمی بزرگ نمایی کنند، اما اصل این اتفاق واقعا بزرگ است. از یک سو توانایی‌های کشف حقیقت را زیر سوال می‌برد و از سوی دیگر اعتماد مردم به نهاد دولت و نهادهای مجموعه که همواره مدعی این توانایی‌ها بودند، آسیب میزند. این موضوع با عواطف مردم به صورت مستقیم در ارتباط است.

ظریفیان با بیان اینکه در دو دهه گذشته شکاف عمیقی میان دولت- ملت رخ داده است، گفت: با توجه به اینکه در دودهه گذشته نظام با کاهش شدید سرمایه‌های اجتماعی روبه رو شده است، شاید گمانه‌زنی های متفاوت و بعضا گمانه‌هایی که نظام را در این موضوع متهم می‌کند، از سوی مردم ایجاد شود. این خودش یک عاملی است که نظام و دولت باید هرچه سریعتر اهتمام بدهد برای شناسایی هر جریانی که این قضیه را مدیریت می‌کند. باید شفاف سازی کنند و و سریعا با عوامل آن برخورد شود. 

مدیریت آموزش عالی کشور نیز در این حد و اندازه ها نیست و پیام‌ها و هشدارهایش هم مورد اقبال قرار نمی‌گیرد. به نظرم مدیریت آموزش عالی کشور توانایی مدیریت مسائل اینچنینی را ندارد و صرفا در حد چندتا توصیه و نصیحت کار را پیش می‌برد.

وی ادامه داد: چون نگرانی سنگین و گسترده ای در این رابطه ایجاد شده است، در واقع مدیریت آموزش عالی کشور نیز در این حد و اندازه ها نیست و پیام‌ها و هشدارهایش هم مورد اقبال قرار نمی‌گیرد. به نظرم مدیریت آموزش عالی کشور توانایی مدیریت مسائل اینچنینی را ندارد و صرفا در حد چندتا توصیه و نصیحت کار را پیش می‌برد. طبیعی است که در این زمینه اگر قرار است کاری شود و بار روانی ایجاد شده کاهش پیدا کند، باید به سراغ دبیرها و آموزگارهای مورد اعتماد جامعه بروند و ابتدا آنها متوجه شوند که موضوع چیست و بعد به کاهش بار روانی زیادی که ایجاد شده، کمک کنند. باید از آنها تدبیر بخواهند برای چنین فضایی چه باید کرد؟ آنها می‌توانند نوعی اطمینان بخشی به خانواده های دانش آموزان بدهند. زیرا با این اعلامیه های رسمی و غیره، نگرانی جامعه رفع نخواهد شد. 

این استاد دانشگاه تهران، با تاکید بر اینکه عاملان مسمومیت دانش آموزان قصدشان این است که دانش آموزان به مدرسه نروند،گفت: با تعطیلی مدارس مخالفم چرا که عاملین این اتفاق دقیقا همین خواسته را دارند. آنها با ایجاد ناامنی احتمالا به دنبال انتقام جویی از دختران هستند یا اینکه به طور کلی ناامنی عمومی ایجاد کنند. تعطیلی مدارس آنها را به هدفشان می‌رساند و به نظرم تعطیلی راه‌کار اصلی نیست  و در میان مدت آسیب جدی به سطح علمی کشور وارد می‌کند.

اگر قرار است کاری شود و بار روانی ایجاد شده کاهش پیدا کند، باید به سراغ دبیرها و آموزگارهای مورد اعتماد جامعه بروند و ابتدا آنها متوجه شوند که موضوع چیست و بعد به کاهش بار روانی زیادی که ایجاد شده، کمک کنند.

ظریفیان با بیان اینکه رهبری در سخنانشان به درستی از جنایت بزرگ یاد کردند، گفت: متاسفانه برخی سعی دارند تا این اتفاق را یک اتفاق کوچک بخوانند و بگویند مسمومیت ها شیطنت دانش آموزان بوده، شاید همین عامل باعث شده تا آنطور که باید و شاید این موضوع پیگیری نشود. در این که مسئله جدی است و انگیزه های وحشتناک و مخوفی پشت آن است، تردیدی وجود ندارد. زمانی که حادثه ای در این سطح رخ می‌دهد بله ممکن است چند شیطنت هم صورت بگیرد و فضای روانی هم در بخشی از آن طبیعی است، اما اصل قضیه را تقلیل دادن به این مسائل، نوعی فرافکنی و کم اهمیت کردن مسئله است و همین نگاه های تقلیل گرایانه باعث شده بعد از 3 ماه از گذشت این موضوع ، شناسایی عوامل آن به سرانجام نرسد. 

ما را در
گوگل نیوز دنبال کنید